1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dvd+dl tdk!!!

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez C.J198666, Styczeń 7, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak w temacie mam okazje tanio kupic pytanko czy sie nadaja generalnie wszedzie polecaja verbatiumki ale tdk tez dobra firma a plytki nowe zadna walnieta seria a cena miodzio bo 42zl za 10st
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    czyli zaoszczędzisz nie kupując verbatimów całe 4 pln , nie no tylko brać :D
     
  4. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Działać pewnie będzie, jednak ja przywiązałem się już do Verbatimów :DD
    42zł to nie jest żadna rewelacja, za podobną cenę możesz kupić tyle samo Verbatimów.
     
  5. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no tak biorac pod owage ze te tdk u mnie na sklepie i wszendzie chodza po 55zl a verbatiumki tak samo ale ich niemam okazji kupis taniej ale oki dzieki za odp pozdro
     
  6. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Słuchaj ja wole wydać wiecej na Verbatimy i mieć 100% pewność (jak do tej pory).
    Miałem nawet 1 na zbyciu, walała się po pokoju, nagralem na nia gre i mimo rys chodzi bez zarzutów.

    Stosunek zmarnowanych innych płyt do verbatimów 5:0 jak narazie i juz raczej się nie zmieni :)
     
  7. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    C.J198666 posłuchaj BloodDa bo dobrze pisze , praktycznie nie ma nic lepszego niż verbatim ( no jeszcze philips ) . pewne i niezawodne płyty.
     
  8. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok ok ok :D juz kupilem verbatiumy pzekonaliscie mnie teraz tylko wypalic i zobaczymy pozdrawiam aha i moze teki maly offtop ale o co chodzi z tym booktype na sztywno tzeba to ustawiacp przy nagrywaniu
     
  9. jakp

    jakp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    ja tam ostatnio wypalam na wszystkim, omega, emtec, tez na takich ze nic nie ma plytce jest cala biala i jak narazie zadna nie zmarnowana moj benq czyta wszystkie piekne :) Jednak jak wiadomo verbatim to klasa sama w sobie :D
     
  10. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Mi na verbatimach i tdk wszystko dziala bez zarzutow(COD 4 juz prawie rok na TDK wypalonym dziala i nie ma problemow).

    Kiedys probowałem Vacossy i Emteci, niektore dzialaly niektore nie więc nawet nie oplaca sie kupować ich ;p
     
  11. Nix2

    Nix2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To mam prośbę...możecie podać Media ID np. tych zachwalanych Verbatimów, trochę mniej chwalonych EMTEC, TDK, HP,Philipsów czy co tam jeszcze jest firmowego ? Bo może się zdarzyć że taki np. HP jest sensu stricto identyczny z EMTEC albo i czym innym...

    Nie nagrałem nic jeszcze na DL, dopiero sprawiam sobie nagrwarkę i płytki dlatego pytam o ID...

    pzdr! Nix
     
  12. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Verbatim x8 - Disc ID: MKM-003-00
    Philips x8 - Disc ID: RITEK-S04-66
    TDK - nagrywaka nie chciała mi zczytać ID +/- rok po wypaleniu więc nie podam
     
  13. Nix2

    Nix2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za info o Media ID

    Z tego wynika że chodzi o Verbatima 8x ???, bo jest jeszcze( chyba wycofywany) Verbatim 2,4x który to ma inny nośnik

    DVD Media and Blu-ray Disc Media list

    pzdr! Nix
     
  14. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  15. coldveins

    coldveins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Abstrahując od tej rozmowy osobiście nie poleciłbym płyt TDK. Zapłaciłem za cake 10 sztuk w MM więcej niż za verbatim i tylko 2 udało mi się wypalić. Reszta się zrypała w trakcie wypalania. Porażka totalna. Choć jak już nagrało to działają.
     
  16. tzubasa

    tzubasa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja nagrywam i na verbatimach i na tdk. wszystkie kopie chodza bez zarzutu
     
  17. Nix2

    Nix2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jakie ID mają te trefne TDK ?

    Bo są np takie:
    CMC MAG.D02
    RICOHJPND00
    RICOHJPND01 to najpopularniejszy -np EMTEC, PHILIPS, OMEGA
    RITEK...D01
    RITEK...S04

    A jaka nagrywarka i jaki bios ? Bo rozumiem kiepską kompatybilność niektórych płytek z xboxem, ale nie kumam jak płytki mogą się psuć w czasie wypalania ??? Nagrałem na razie 20szt DVD+R DL s ( 10x Verbatim, 5x EMTEc, 5 x Philips) i ani jednej nie zepsułem...

    pzdr! Nix
     
  18. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wlasnie coldveins ma racje kupilem te tdk i juz dwie prubowalem wypalic przy 100% sie syply blad zapisu scieszki wyjsciowej albo wejsciowej niewiem bo po angielsku pisze :p ale sie wku...lem na maksa zostawie sobie je na dane a do xa kupie verby bo zero problemow bylo pozdro for all
     
  19. coldveins

    coldveins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie umiem sprawdzać ID także nie pomogę.

    Dokładnie, dane się wypalają na nich normalnie, najlepiej je zachować do tego celu jak już się kupiło.
     
  20. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    porozmawiamy za rok lub 2 , jak będziesz chciał powrócić do starszych gierek , w te nagranych na TDK jest duża możliwość że nie pograsz. zacytuję siebie samego

    Verbatim x8 - Disc ID: MKM-003-00
    Philips x8 - Disc ID: RITEK-S04-66
    TDK - nagrywaka nie chciała mi zczytać ID +/- rok po wypaleniu więc nie podam
     
  21. Nix2

    Nix2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale czy to nie dziwne że nie można zidentyfikować ID nośnika, a mimo to nośnik jest w pełni sprawny ? W sumie nie napisałeś tego że płytka TDK jest sprawna, ale wnioskuję że jest ?

    A jakim programikiem sprawdzasz ID tej TDK+DL?

    pzdr! Nix
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum