1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dvi pomocy!!!!!!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez robson4141, Sierpień 10, 2011.

  1. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam w monitorze wejscie dvi i d-sub rozdzielczosc w moim monitorze to 1280x1024. Mogę podłaczyc kabel dvi-hdmi czyli jedno wejscie hdmi do xboxa a drugi dvi do monitora moge tak zrobic to bedzie dzialalo? Jak juz bedzie dzialalo to jak ze dzwiekiem? Bo jak sie nieda dzwieku zrobic przy dvi to zostaje mi vga i chinche ;/ To jak?? Z gory DZIEKI!!!
    PS w monitorze niemam glosnikow ;/ jak cos...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dvi-hdmi bedzie dzialal ale tylko obraz, chinczami zrobisz dzwiek
     
  4. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale jak przeciez w dvi niema chinchy?? musze oddzielnie kupic chinche? i gdzie ja je wtedy wsadze? . niemam takiego wejscia mam tylko dvi i d-sub
     
  5. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ... jezeli masz kabel dvi-hdmi wkladasz hdmi do konsoli dvi do monitora,
    a kabel AV i chincze ,av do konsoli czincze do przejsciowki wkladasz tam kabel od glosnikow czy od sluchawek i dziala.Masz na forum chyba poradnik jak zrobic zeby byl dzwiek.
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28056
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Tylko żeby włożyć obydwa naraz to musisz ściągnąć z kabla AV tą plastikową obudowę bo inaczej się nie zmieszczą.
     
  7. PUMBA-20

    PUMBA-20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ewentualnie mozesz skolowac kabel od wersji core ( jest ciensze wejscie wiec nie musisz rozbierac aby 2 kable sie zmiescily). Sam tak mam:)
     
  8. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co wy pleciecie? Przecież kiedy podłączy kabel hdmi->dvi obraz (i dzwięk który notabene nie będzie słyszalny) będzie miał w tego jednego wyjścia! Jakim cudem ma podłączyć kabel VGA i z niego czerpać dźwięk skoro konsola jako główny sygnał ciągnie z HDMI?

    Pozostaje Ci drogi userze tylko podpięcie konsoli przez VGA. Wtedy nie będziesz miał problemu z dźwiękiem.
     
  9. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Akurat Wyjście cyfrowe działa jednocześnie z analogowym i można czerpać dżwięk z jednego a obraz z drugiego. Problemem może tu być jednak wielkość wtyczek gdyż z tego co pamiętam rozmiar nie pozwala podpiąć 2-óch naraz. ( Wiedza ze schematów osobiście nie podłączałem )
     
  10. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja tak w slimce miałem i też czytałem na forach że się niby nie da a jednak się da wszystko chodzi OK bez żadnych problemów, trzeba tylko ściągnąć ten plastik z componenta i tyle
     
  11. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No ok a jak ta przejściówka wyglada? Czy to na pewno bedzie dzialac, Bo sie okaze ze kupie ten kabel dvi-hdmi za 80zł i niebedzie dzialalo;/ Chodzi o te czincze ;D
     
  12. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  13. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  14. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tylko tu on uzywa innych kabli
     
  16. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  17. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pawlenko ty daless sam kabel a gdzie głos??
     
  18. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przecież używa tego kabla co ci podesłałem -.- tylko ze kupując samą przejściówkę jest taniej jeśli masz już kabel HDMI. Zaś ten drugi kabel co wpina do chicne to tylko przejściówka na Jack'a aby wpiąć głośniki czy słuchawki
     
  19. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja z konsolą dostane kabel hdmi to dobrze ;D
     
  20. robson4141

    robson4141 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak bede mial z konsola kabel av to teraz wystarczy ta pzrejsciowka i git?
     
  21. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    głos komponentem przecież -.-

    Edit: edytuj posty i jeszcze nie masz xboxa ?? przeciez niedawno otworzyłeś temat ze już go masz
     
Wczytywanie...

Poleć forum