1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa gniazda w modemie.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wujekrat, Marzec 5, 2010.

  1. wujekrat

    wujekrat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Mam modem z UPC z jednym gniazdem Ethernet i jednym USB. Na jednym chciałbym mieć podłączoną konsolę, a na drugim kompa. Czy jest to możliwe? Z góry dziękuję za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Tak nie da rady.
    Mozesz miec internet przez tylko jedno gniazdo - albo usb, albo ethernet.
    Zeby rodzielic ten internet potrzebujesz routera.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A nie masz przypadkiem routera, a nie modem?
     
  5. BoboPL

    BoboPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spokojnie tak Ci pojdzie kablem usb podlacz do kompa a ethernet do xboxa .Ja tak mam i dziala:D
     
  6. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Ale może mieć blokadę na 1 adres MAC.
    Ja tak miałem u siebie.
    Dostałem modem od dostawcy.
    Przeglądąłem neta na laptopie, a później, gdy chciałem na PC korzystać z internetu nie mogłem się połączyć.
    Rozwiązaniem okazało się odłączenie zasilania od modemu.
    Jednak na dłuższą metę nie było to wygodne więc zakupiłem router, podpiołem modem i mogę podłączyć tyle urzadzeń ile chce.
    Dostawca życzył sobie 10zł za każdy dodatkowy adres MAC.
    Także licz się z tym, że możesz potrzebowac routera :p
     
  7. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    A routerki nie są za tanie....
     
  8. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
  9. BoboPL

    BoboPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w upc mozesz miec podlaczone 2 urzadzenia na raz i hula,nie trzeba zadnego routera!zapewne masz modem arrisa jesli sie nie myle :D.jak cos to daj znac czy Ci dziala tak jak mowilem.
     
  10. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Do konsoli kablem ethernet do kompa usb niema żadnych przeszkód,bez rzadnych routerów ,sam mam tak podpięte i mi hula :).
     
Wczytywanie...

Poleć forum