1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa konta xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Perzon, Styczeń 14, 2011.

  1. Perzon

    Perzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam. Mam obecnie założone konto Xbox Live (Polskie). Z tego co czytałem konta np. USA mają więcej gier arcade i demo. I tu moje pytanie - czy mogę teraz, mając konto PL założyć 2 na USA ? Jeśli tak to czy nie grozi to banem ? I czy dema i gry arcade pobrane na dyst z tego konta USA będą działać na moim koncie PL ?

    Proszę o konkretne odpowiedzi, jak da radę to też jakiś mini poradnik <zielony>
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Możesz założyć drugie konto na USA i z tego co wiem to nie ma za to bana. A że XBL USA jest najbardziej rozwinięty ze wszystkich XBL na świecie nie powinno nikogo dziwić.
     
  4. Perzon

    Perzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    A jak to wygląda ? Gry będą działać jak odpalę je z konta PL ?
     
  5. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wszystko bedzie dzialac na tej konsoli ja mam 3 konta US UK i glowne PL, kupuje na tamtych dczasem na Polskim a gram na PL :)
     
  6. Perzon

    Perzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mi chodzi bardziej o darmowe dema i arcade (o ile są jakieś darmowe). A czy za takie coś jest ban ? Bo nie chcę ryzykować.

    I czy np. jak ściągne z tego USA jakąś grę której nie ma na PL i odpalę ją z konta PL to nie będzie to podejrzane ?
     
  7. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Powiem Ci inaczej bana dostaje sie za Flash napedu.
     
  8. Perzon

    Perzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    To akurat wiem :) Ale chcę się upewnić bo konsola jest nowa i chcę żeby służyła jak trzeba.

    Czyli ostatecznie mogę założyć na USA, pobrać gry i odpalić je z konta PL i nie dostanę bana :) ?
     
  9. stfu

    stfu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oczywiście, możesz.

    Ja tak robię też.
     
  10. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja tak robie juz jakis czas i w swoim imieniu moge powiedziec jasno.. TAK :)
     
  11. mistrz77

    mistrz77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam 8 kont i nic się nie dzieje :D Zakładaj śmiało , limitu nie ma, jest tylko limit na darmowego golda przez miesiąc.
     
  12. harvester24

    harvester24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pamiętaj tylko że wiele gier ma blokadę regionalną i bez vpn'a ich nie ściągniesz

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  13. kris1977

    kris1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie mam małe pytanko bo zapewne wielu użytkowników XBOX 360
    ma jeszcze dylemat czy migrować swoje konto na Polskę czy nie.Ja też się
    jeszcze zastanawiam bo obserwując to co dają na polskiego liva nie
    uśmiecha mi się migrować w tej chwili.Mam konto na UK i mam parę rzeczy
    do ściągnięcia ale mam blokadę regionalną na nie.Bawiłem się już kiedyś
    VPN ale nie chcę tego już robić.Moje pytanko brzmi czy np.jak utworzę
    nowe konto na PL to będę mógł ściągnąć te rzeczy bez blokady oczywiście
    jak będą na Polskim live i potem logować się na moje główne konto na UK
    i grać w te rzeczy.
    Czy jest taka opcja zakładania konta na PL i używania jego głownie tylko
    do zakupów i czy odbywa się to bez większych problemów(konto pl vs
    logowanie się na konto UK).I czy podczas zakładania tego dodatkowego konta nie utracę mojego GAMERSCORA z mojego głównego konta zrobionego na UK.
    Proszę o podpowiedz i pozdrawiam serdecznie.

    ps.jak będzie się odbywać logowanie.Teraz jak mam konto główne na UK to w dashu mam ustawione język i region na angielski.Jak będę zakładac 2 konto na PL to w dashu muszę mieć region ustawiony na PL.A potem czy jak będę wybierać pomiędzy kontami PL VS UK to za kazdym razem będę musiał zmieniac ten region w dashu z anglika na polka.
     
Wczytywanie...

Poleć forum