1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa napędy?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartek98, Styczeń 8, 2012.

  1. bartek98

    bartek98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam xboxa 360 JASPER, jest jeszcze na dłuuuuuuuugiej gwarancji i nie chcę jej tracić. Chcę kupić drugi napęd np.Hitachi-LG GDR-3120L 79 i go przerobić. I ten przerobiony zamienię na ten co miałem od paczątku (zdejmę plombe bez uszkadzania), a jak coś się stanie wrócę do tego nieprzerobionego. Mam pytanie czy po zamianie będzie wszystko chodzić normalnie i czy tej gwarancji na pewno nie stracę (czy da się to wykryć).
    P.S. I nie wiem czy wybrac Lt.2.0 czy Lt.3.0 mam zwykłą nagrywarkę lg, nie iHas.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    musisz kupić taki model jak tam jest bo będzie problem z xgd3 i wiadomo jak coś popsuje zamieniasz na orginalny nie przerobiony i wysyłasz na gwarancje ,wybierasz lt 3.0 bo na najnowszym dashu wszystko pójdzie i możesz na live w miare bezpieczenie grać jak sobie kupisz ihas
     
  4. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Jaki masz napęd? I po co kupować nowy napęd skoro możesz cofnąć przeróbkę w każdej chwili.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    i marka napedu musi byc taka sama

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. bartek98

    bartek98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam LiteOna. Czyli inny napęd nie da rady? A i jeszcze: czy Jaspery mają jeszcze jakieś wady, bo rroda już na pewno nie będzie, a chyba odblokuję ją bez żadnych kombinacji. Czytałem gdzieś że nawet po aktualizacji da się potem wykryć, że było coś grzebane w napędzie. Czy to prawda?
     
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Co do was Jasperów to jest to najlepsza wersja typu fat ;) Czyli posiada jedynie wady w porównaniu do slimki, a konkretniej brak wbudowanego wi-fi i słabe przystosowanie do kinecta... Żeby działał kinect na facie potrzebny jest specjalny zasilacz
     
  8. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Taka sama prawda jak to że gdy wyślesz przerobioną konsole do m$ zapłacisz przeszło 800zł O,o Na 99% nie wykryją że majstrowałeś przy napędzie o ile dobrze zdjąłeś i ponownie nałożyłeś plombę (i cofniesz przeróbkę oczywiście). By działały gry musisz mieć ten sam napęd czyli lite-on 16d2s.

    @up wtf? .
     
  9. bartek98

    bartek98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jednak po prostu ją przerobię. A jeżeli nie mam iHas to jest jakiś sposób na nagranie płyty zwykłą nagrywarką, nie zależy mi na nagrywanie gier na dysk, ani grę przez internet.
     
  10. JuchuS

    JuchuS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli nie zależy Tobie na grze online ani instalowaniu na dysk to możesz nagrywać normalną nagrywarką. Normalnie img burn'em lub clone cd nagrywasz.
     
  11. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Tylko pamiętaj że z czasem laser sie wyrobi i nie będzie tak dobry jak wcześniej co doprowadzi do problemu z czytaniem płytek, a nawet nie czytania ich wcale :) Ale jeżeli dla Ciebie nie będzie problem z wymianą laseru to zwykła nagrywarka bez dysku :D
     
  12. bartek98

    bartek98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc!
     
  13. michal3k

    michal3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie przerabiaj szkoda konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum