1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa padnięte napędy :/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wodzik88, Styczeń 26, 2010.

  1. wodzik88

    wodzik88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam duży problem:> , dziś po raz 20 flashowałem napęd (Liteon DG-16d2s 74850c) dosflash-erem i wgrywałem ixtreme LT, lecz nie po tym napęd nie czytał żadnych gier:/ wiec postanowiłem powrócić do swojego 1.6 i po tym flash-u juz napęd nie wstał, mam też 2-gi napęd i też jest z nim to samo. Dosflash po komendzie "liteon e" niby czyści kość pamięci ale po ponownym włączeniu zasilania wyświetla "MTK Vendor Intro Failed on port ....." "Wyłączamy teraz napęd, wpisujemy Y klikamy ENTER i powinien się pokazać Status 0x72, włączamy napęd." lecz nie pomaga. Jakieś pomysły ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Daj do sflashowania jakiemuś specjaliście, np dexxxterkowi z forum :)
     
  4. wodzik88

    wodzik88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego przerobiłem juz ze 30 konsol i problemów nie miałem aż do tej pory i takie posty nie pomagają
     
  5. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Spróbuj może jungleflasherem to zrobić.
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Każdy flasher wie ze nie powinno flashowac się pod systemem bo łatwo napęd popsuc.

    Ps. Ciesz się ze napęd się w ogóle otwiera bo jak nie to było by gozej, a tak to wystarczy to zrobić raz a porządnie i bedize dobrze.
     
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Ja miałem taki problem jak miałem nieodpowiedni kontroler SATA, spróbuj na innym komputerze/kontrolerze. Może akurat coś się podziało.
     
  8. wodzik88

    wodzik88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie, tacka sie nie otwiera, bo jak byś nie wiedział komenda "liteon e" o której wspomniałem wyżej, napęd zostaje wyczyszczony i naprawde nie chce wypowiedzi "mądrych głów" które flashowały 1-2 napędów w x-e, zajmuje się konsolami od kilku lat wiec jak nie wiecie co jest grane to nie piszcie
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    czysc go do skutku, czasem tak bywa. Problem moze byc tez z penem - sformatuj go i zrob bootowalnego ponownie. A nie czytal gier bo pewnie uzyles starszego jungle flashera do zrobienia LT.
     
  10. wodzik88

    wodzik88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki spox, spróbować zawsze można, a z tym JUngle może masz racje
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mam bo w LT klucz znajduje sie w innym miejscu. starsze JF wklejaja go w zle miejsce i dlatego konsola zachowuje sie jakby byl zly klucz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum