1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa profile na kompie....

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Lipiec 25, 2011.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam problem dotyczący mojego młodszego brata;D gra w badziewne gry takie jak tibia (proszę bez zbędnych komentarzy) i pościągał mi keylogery na kompa, moje pytanie brzmi czy jak bym zrobił mu własny profil na kompie i gdy ściągną by jakiegoś syfa czy uaktywnił by się też na moim profilu ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niestety tak, takie "programy" uruchamiają się podczas startu systemu. Żadnej różnicy nie zrobi profil z ograniczonymi prawami lub prawami admina. Tak czy siak się odpalą. Radzę bratu zainstalować inny system na osobnej partycji, wtedy jest szansa że gdy u niego będzie orgia virusów to nic nie przejdzie na twój system. Jednak 100% gwarancji nie masz, bo są virusy które infekują cały dysk twardy i przenoszą się na inne urządzenia pamięci masowej.
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Raczej przejdą na inne partycje. Chyba że na prawdę będą to lamerskie wirusy.. Ale nigdy nie wiadomo na co się trafi.
    Spróbuj braciszkowi wytłumaczyć (możesz też ręcznie), że nie ma takich badziewów ściągać bo (hmm..) ktoś mu konto z tibi zgrzytnie. Jak znasz Pass itp itd. To nastrasz go trochę, a na pewno poskutkuje.
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    `do niego nie idzie przemówić ani zasadzić tuby w (cenzura) żeby rozwiązać mój problem najwyraźniej będę musiał kupić sobie małego laptopa ;d
     
  6. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Może są jakieś programy automatycznie blokujące włączania tego typu rzeczy. Sprawdź w antywirusie czy nie ma tam nigdzie opcji by brał to jako wirusy i nie szło włączyć (albo jakiś program itp itd).

    Może jakoś go bloknąć albo coś..
    Google
     
  7. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    W sumie jeśli zainstalujesz porządnego antyvirusa ( np NOD32 lub z tej serii coś ) i ustawisz w programie hasło żeby brat nie mógł w nim grzebać, to powinno załatwić sprawę. Eset z automata wykryje wszystkie loggery, viry itd i będzie je kasował.
     
  8. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ja mam pomysł trochę chamski ale zawsze stwórz twojemu braciszkowi nowy profil bez uprawnień administratora i po ograniczaj mu pobieranie itp, a jeszcze łatwiejszy sposób zainstaluj sobie windowsa na innej partycji i przy starcie komputera będziesz miał wybór, ja dawno już nie widziałem żadnego robaka co to by umiał skakać pomiędzy partycjami a jeszcze jakby to był inny dysk to już taki sobie robak nie ma szans, więc nowa partycja zabezpiecza ciebie bardzo dobrze, bo jak będzie ciebie atakował ktoś porządnie a nie przypadkowo to nawet najlepszy antywiurs nie da rady.

    A i zrób taką nauczkę dla brata zdobądź jego passy na google znajdziesz programy co albo zarejestrują przy wpisywaniu albo wyciągną z windowsa i zmień mu hasło po męczy się chłopak tak z tydzień aby odzyskać konto to mu się odechce pobierać coś do Tibi.
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Jak do chodzenia po necie i pobierania to całkiem dobry ma wi-fi w standardzie n i do tego obsługuje dual touch i w sprzęcie też nie najgorszy sam myślę nad kupnem czegoś takiego.
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  12. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Zainstaluj Comodo Internet Security i ustaw go tak żeby odpalał każdą aplikacje w tzw. piaskownicy. Taka aplikacja nie ma żadnego dostępu do systemu i nie może wyrządzić szkód. Nadaj także prawa różnym plikom (Taka tibia niech nie może modyfikować plików etc.) i zaznacz żeby każdą nową aplikacje odpalał w piaskownicy z limitem. Niestety nie pomoge ci w ustawieniach, ja korzystałem z andgird - opis CIS5 - Comodo Internet Security 2011 ale to już trochę stare jest.
     
Wczytywanie...

Poleć forum