1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa pytania co do napędu oraz adres mac (gdzie on jest?)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shusek, Kwiecień 22, 2010.

  1. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam do was 2 pytania dotyczące napędu, wiem że mogą się na was wydać trochę trywialne ale ja lubię mieć pewność.
    1. Jaki napęd posiadam(jaką wersje) jeżeli mam Liteona/Benq oraz konsolę z
    Xbox 360 Drives - List
    2. Te pytanie dotyczy flashowania, czy ten kabelek do napędu to jest SATA (taki dość krótki) i czy mogę podłączyć własne zasilanie z komputera do napędu?


    Jeszcze mam jedno pytanie do bardziej zaawansowanych użytkowników.
    Gdzie mogę znaleść adres mac konsoli. (NIE nie chodzi mi o bezprzewodowy adres mac, ani o alternatywny adres mac).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    1. konsolę z .............. ???????
    2. Tak to SATA i możesz wziąć napięcie z kompa.
     
  4. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest dokładny link z wersją itp. Jest to Lite ON jednak nie wiem która wersja. Podobno jest to v1 ale nie jestem pewien a konsoli nie chcę jeszcze rozbierać.

    Czy zasilacz 450 W nie spali napędu?

    I jeszcze ten nieszczęsny MAC
     
  5. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Nie podłączysz napędu bezpośrednio pod zasilacz z pc. Musisz mieć np. Xtractor.
    A Liteon to zapewne v1.
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Adres MAC możesz sprawdzić w konfiguracji sieci, wejdź TUTAJ i przeczytaj sobie Zmiana adresu MAC, tam między innymi masz opisane gdzie można znaleźć MACa.
     
  7. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, trudno będe musiał się zadowolić 10 cm kabelkiem Sata. (Bo stacje można wyjąć chyba)


    Jeszcze byłbym wdzięczny za powiedzenie mi gdzie mogę znaleść MAC w moim xboxie.



    #Pieter, to nie jest to niestety. Chciałem im to dać ale powiedzieli że to nie jest dokładnie to.
     
  8. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Nigdzie indziej adresu MAC w konsoli nie jest podany, tylko tam gdzie ci pisałem wyżej. Adres MAC sieci przewodowej jest to, adres MAC karty sieciowej w xboxie.
     
  9. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    To ja sie podepne do tematu bo też nie dawno zakupiłem xboxa i według strony wypada ze mam napęd benqu
    Xbox 360 Drives - List

    lecz sprawdzałem jakiego koloru sa kable i mam 2 żółte czyli lite on bo benqu miał jeden biały wiedz tej stronie chyba nie można wieżyc
     
Wczytywanie...

Poleć forum