1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa pytania - o dysk - i o gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koko5329, Lipiec 11, 2010.

  1. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Witam , tak jak w tytule dwa pytanka pierwsze to

    1.Jakiego rodzaju jest dysk do xboxa 360 chodzi mi o to czy to jest dysk SATA czy jakiś inny. Mo chce sobie kupić dysk bez obudowy.

    2.Drugie pytanie dotyczy gier. Pobrałem kiedyś grę z internetu i nagrałem na na płyte. Usunołem już ją z komputera a chciałbym zrobić kopie zapasową. Chodzi mi o to jak przegrać grę na inną płyte.

    Prosiłbym o szybką odpowiedź.

    Pozdrawiam koko5329 :shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Wszystkie odpowiedzi na twoje pytania znajdziesz na forum :)
     
  4. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    a mógłbym prosić o linki. Bardzo bym prosił.
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  6. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
  8. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Western Digital taki dysk możesz od razu przystosowany do xboxa kupić na allegro
     
  9. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    a mógłby mi ktoś odpowiedzieść na moje drugie pytanie
     
  10. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    odpowiedz na drugie pytanie to program ImgBurn wkladasz plyte z gra uruchamiasz program i klikasz "Create image file from disc" tak mi sie wydaje :p nic innego do glowy mi nie przychodzi
     
  11. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    ale jak mam zrobić dvd czy iso.
    Bo już jedną płyte tym skopałem gdy zrobiłem dvd
     
  12. dinimil

    dinimil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ImgBurnem skopiuj w locie, tylko speed ustaw na jakieś x2,4 max x4
     
  13. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    i jak utworzysz obraz gry .iso to wtedy odpalasz notatnik wpisujesz:

    LayerBreak=1913760
    nazwaobrazu.iso

    i zapisujesz nie z rozszerzeniem .txt tylko .dvd

    lub plik .dvd mozesz stworzyc programem abgx
     
  14. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    a mógłbym poprosić o dokładniejsze informacje.
    Mam już obraz iso a teraz co dalej
     
  15. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    jezeli plik nazywa sie np: KULA.iso to otwierasz notatnik i wpisujesz to:

    LayerBreak=1913760
    KULA.iso

    zapisujesz pilk jako KULA.dvd

    odpalasz program ImgBurn i wybierasz "Write image file to disc" pozniej w zakladce "file" wybierasz "Browse for a source file..." i wybierasz plik KULA.dvd pod zadnym pozorem nie .iso na koncu wybierasz predkosc wypalania 2.4x i na koncu klikasz "Write"
     
  16. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    już chyba wiem bo jeśli ktoś się już umie
    wielkie dzięki
     
  17. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Kolego jednak nie udało się skopałem już drugą płyte. Gdy już nagrywałem i miałem 44% to wyszkoszył error
     
  18. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Zmieć program na CloneCd bo IMGBurn częściej ostatnio błędy ma.

    W dziale ISO wszystko jest opisane:

    http://xboxforum.pl/iso-f31/nagrywanie-obrazu-iso-za-pomoca-clonecd-9817.html

    Jak nagrywać programem CloneCD.

    A co do dysku to tylko można przerobić :

    - WD Scorpio Series BEVS/BEAS
    - WD Scorpio Blue Series BEVS/BEVT
    - WD Scorpio Black Series BEKT/BJKT
    - WD VelociRaptor Series

    Pojemność to zależy jaką chcesz, ale pliki HDDSS.BIN są tylko pod 20/60/120/250 Gb tak więc jak kupisz większy to i tak możesz tylko przystosować pod odpowiedni plik. Na forum jest poradnik jak to zrobić.
     
  19. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    mam jeszcze jeden problem
    przed chwilą grałem na iksie w gta 4
    i normalnie sobie grałem aż tu na obrazie były takie paski może wie ktoś o co chodzi
     
  20. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Pewnie masz wersję konsoli z płytą główną "Falcon" a może oznaczać to że siada ci układ skalowania obrazu HANA/ANA.
     
  21. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    ImgBrurn czesciej bledy ma hmmm dziwne bo uzywam codziennie 2.5.0.0 + plyty verbatim i jeszcze nigdy nie skopalem plyty
     
Wczytywanie...

Poleć forum