1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa pytania odnoscie flashu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Keres, Kwiecień 21, 2010.

  1. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam!
    1.Czy mozliwy jest do przerobienia naped liteon v3 bez utraty gwarancji (bez lutowania czego kolwiek itp).
    2.Czy flash 1.61 jest mozliwy do wgrania czy jedynie 1.6?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    1. nie jestem pewien wiec sie nie wypowiadam
    2. do liteona możesz wgrać 1.6, 1.61 ns , LT
     
  4. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    ad1. NIE
    ad2. do Benq i Lite-on najnowszy ixtreme to LT v1.1 :) 1.6 to przeżytek :)
     
  5. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzielkuje za odpowiedzi , jednak nadal czekam moze ktos wie cos wiecej , na allegro widzialem oferty robienia liteona v3 bez utraty gwarancji czyli moze sie jakos da?

    I jeszcze jedno male pytanko:

    Jesli mam ix 1.61 i gre z wave 3 to musze przerabiac wave na 4 czy ix 1.61 odtworzy to bez niczego?
     
  6. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Przecież przerabiając napęd tracisz gwarancję, bo przeróbka jest nie legalna. :)
    Ja mam 1.61 i mi otwiera wszystko bez problemu, również Battlefield: Bad Co. 2
     
  7. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    gwarancje tracisz wraz z przerobieniem konsoli, tyle, że przy liteon v3 wchodzi w grę jeszcze lutowanie (na forum masz poradnik jak przerobić liteon v3, możesz zobaczyć jak to wygląda).

    Co do wave to zależy. Jeżeli masz zwykłego ix. 1.6.1 to nie musisz przerabiać wave 4 na niższe, jednak wave wyższe niż 4, nie pójdą bez przeróbki. Dlatego jak wgrywać 1.6.1 to najlepiej NS, czyli wersję która nie sprawdza wave. I pójdzie 4,5,6 i te które nawet jeszcze nie wyszły. Jednak nie wiem po co ci ix. 1.6.1, skoro na Liteona jest iXtreme LT na którym pójdą wszystkie wave ale i możemy grać bez obaw na Xbox Live :)

    P.S
    wave z zasady nie przerabia się na wyższe tylko na niższe :)
     
  8. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kilka osob mowilo na tym forum ze wgranie orginalnego FW moze pomoc i gwarancja bedzie.
    Pozatym nie odpowiedziales mi jasno , battlefield to wave 4 a mi chodzi o gry np
    forza 3 , fifa 10 ktore maja wave 3 i nie wiem czy te gry trzeba robic na wave 4 czy na ix 1.61 pojdzie bez przerabiania.


    @ Pieter029
    Tak wiem ze mozna wgrac LT jednak czytalem o tym SSv1 i przerabianiem , ze chyba nie kazda gra chodzi na LT.Byl tu nawet temat gdzie jednej osobie nie chciala jakas gra chodzic na LT ;/
     
  9. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Być może ta gwarancja która dają na danej aukcji wygląda następująco, jak dostaniesz RRoda wysyłasz do nich oni wgrywaja oryginalnego FW (tak jak napisałeś) i wysyłają do m$ na gwarancję :) jednak zawsze mogą się skapnąć, że konsolka była otwierana :)

    To przerabianie o którym czytałeś dotyczy tylko i wyłącznie lepszego zabezpieczenia się podczas gry multiplayer na Xbox Live żeby nie załapać bana. Jeżeli masz zamiar grać offline to nie musisz nic przerabiać. LT czyta wszystko :)
     
  10. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mi jak na razie na LT bez żadnych przeróbek (ściągam ISO i DVD i wypalam) chodzą wszystkie gry. Nie miałem problemu z graniem. Gry: Tekken 6, Fifa 10, Forza 3, Assassins Creed 2, Fight Night Round 4, Ninja Gaiden 2, Afro Samurai, Gears of War 2, UFC 2009.
     
  11. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Tak, wgranie oryginalnego firmware działa, tzn. naprawiają konsolkę, ale czasem mogą zrobić bardziej szczegółową kontrolę, czy coś w tym stylu, a czasami nawet wracały naprawione konsole, które miały wgrany iXtreme. :)
    Jeśli dany iXtreme obsługuje np. wave 4 to te niżej też obsłuży nigdy się pat****e się gry do wyższego wave! :)
    Mój 1.61 obsługuje też Forzę 3. Z tego, co mi wiadomo 1.61 na razie daje sobie radę z każdą grą. :)
     
  12. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm chyba mnie przekonaliscie na tego lt.

    Jeszcze jedno pytanie:
    Wie ktos z was czy istnieje mozliwosc sprawdzenia daty pordukcji na opakowaniu (w sklepie bez otwierania itp) poniewaz nie chcial bym trafic na liteona v3.Jak ktos cos wie prosze o porady.
     
  13. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Jest. Z tyłu opakowania jest dziurka przez którą widać całą tą karteczkę, na której pisze data produkcji, kod konsoli itp. :)
     
  14. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jestes pewny ze sie da zobaczyc date produkcji ?
    Na zdjeciach widzialem ze na pudelku widac jedynie napiecie konsoli ,a nic o dacie ;/ Jesli ktos cos wie niech pisze!
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    widac, tylko trzeba troche pokombinowac ale widac :p
     
  16. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzieki za odpowiedz , pozwol ze zapytam jeszcze o cos: (cytujac twoj inny post)


    jesli powiedzmy konsola byla by z 2009-7-xx znaczylo by to ze jest w konsoli v1 lub v2 ,tak ?
     
  17. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak lipiec to v2 ale robiony przez trick z tacką więc łatwy do sflashowania :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum