1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa pytania odnośnie Samsung LT+2.0 i ...

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez XBOX-M4ST3R, Maj 25, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    INFO:
    -DashBoard: najnowszy 14719
    -Napęd w konsoli: Samsung ms28(bez spoofa)
    -Nagrywarka iHAS 122-18 B - zrobiony Crossflash na 524 B i Burner MAX(nagrywając na różnych płytach zmieniałem FW pod płyty, itd...)(próbowałem nagrywać na Platinum, Verbatim MKM-003)
    -gry nagrywane zwykłą nagrywarką działają normalnie oprócz Forzy, w której są problemy ze ''Wyczyść płytkę szmatką...''
    -gry Xgd2 nagrywane nagrywarka iHAS normalnie działają
    -był czyszczony cache, dogrywanie TU i usuwanie, różne próby i nic

    PRÓBY NAGRANIA:
    1.Verbatim MKM-003: FORZA MOTORSPORT 4 DVD1 przepuszczona przez abgx360 v1.0.6(wszystko dobrze), speed 2.4x, OPC: ON, Force HT: Disabled, Online HT: Disabled, bufor 80mb(tak był oryginalnie), FW LT MAX oryginalne, DVD + R DL Media EEprom + DVD-ROM w imgburn
    Wynik: Nagranie 100% ok, weryfikacja 100% ok, xbox: oczytywanie i tylko ''Uruchom Grę'', jakość płyty 90%
    2.Platinum R12: gra forza jak wyżej, speed 2.4x, OPC:ON, FW pod płyty, bufor 80mb, Force HT: Disabled, Online HT: Disabled, DVD+R DL Media EEprom + DVD-ROM
    3.I jeszcze z 3 płyty z różnymi opcjami: raz na platinum 4x bez OPC i to samo, dugi raz na Verbatim z topologią pod 2.0, 2.4 speed z OPC i to samo, BF3 Disc 2 też to samo a nagrywałem tak jak pierwszy raz forze

    Mam dwa pytania:
    1.Czy przyczyną nie działania gier XGD3(odczytuje płytę i piszę później cały czas ''Uruchom Grę'' - naciskając A po chwili jest czarny ekran i powraca do dasha) nagrywanych iHASEM z Burner MAXem pod płyty, które nagrywam(zwykłą nagrywarką działają) może być to, że w Samsungu ms28(bez spoofa) mam LT+ 2.0 a nie LT+ 2.01?? Czym się wyróżnia LT+2.01 nad LT+ 2.0 w Samsungu??

    2.Nagrywałem kiedyś ściągnięte z torrentów NFS U2(w komentarzach niby działało) przerobione pod XBOX 360 i nagrałem chyba ze 4 płyty(2x verbatim i omega) na zwykłej nagrywarce laptopowej i zawsze w jednym miejscu wyskakiwał błąd ''...Dirty or Damaged Disc...blabla''. Czy jak nagram na tej nagrywarce to będzie działać normalnie?? Inne gry z xbox1 działają normalnie u mnie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    1. Wgraj do samsunga LT+ v2.01 i sprawdź czy wtedy będzie działać.
    Płytki nagrywasz prawidłowo, tak więc nie powinno być żadnych problemów.
    Nagrywaj najlepiej na Verbatimach. Wczoraj pisałem komuś na forum, że lepiej wydać raz 6,00zł za jednego Verba niż się męczyć i wydawać kupe kasy na płytki gorszej jakości. Skoro już piracimy, nie powinniśmy żałować kasy na czyste płytki. ;D

    2. Laptopowe nagrywarki mają problemy z nagrywaniem płyt DVD+DL.
    Nagraj na stacjonarnym a powinno działać.
     
  4. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No właśnie z laptopowej działało tylko forza miała błędy ze szmatką - inne działały. Czekam na dalsze odpowiedzi w sprawie wyższości LT+ 2.01 nad 2.0 w Samsungu. Próbowałem podłączyć Samsunga do pc biorąc zasilanie z xa i komp się zacinał po podłączeniu a po odłączeniu odcinał. W biosie był wykrywany coś tam ms28 Samsung i tyle. System przeisntalowałem wtedy na Windows 7 32bit, teraz mam 64bit Ultimate.
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Proszę bardzo, ze strony c4evaspeaks.com:

    Śmiało wgraj LT v2.01. ; )


    edit://// Klucz napędu masz? Jeśli tak, możesz sflashować ten napęd pod dosflashem. Tam nic się nie zatnie.
    Ewentualnie spróbuj na innym komputerze. Samsungi są naprawdę w flashowaniu. Poradnik jest na forum. ; )
     
    1 osoba to lubi.
  6. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kurde bo podłączajac do kompa sata z właczonym xbox komp się tnie to znaczy myszka się zatrzymuje, jak odłącze to po 20sek się odcina(tak jakby dysk nagle przestał pracować. zainstalowałe najnowsze sterowniki nforce coś tam. Aha i w biosie wykrywa mi jako none ale jak wejde tam to jest firmware ms28. A tak wogóle to który plik trzeba wgrać do samsunga ms28(LT 2.01??). Info w pierwszym poscie, dash, itd...
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    "LT-sammy-v2.01.bin"
     
    1 osoba to lubi.
  8. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zapamiętaj port i przerabiaj w DosFlash'u.
     
  10. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Własnie przerobiłem już wczoraj na LT+ 2.01 w dosflashu 1.7. Poszło gładko. I czy jeśli nie mam pliku dummy.bin tylko zapisałem plik orig.bin(tak nazwałem plik jak wziąłem opcje read[r] to jest tam klucz napędu i co jeszcze?? Powiedzmy, że wyjdzie nowa przeróbka i będe chciał przerobić to zmiksuje ten plik z jakimś tam nowym LT tak jak mieszałem orig.bin z 2.01 w Jungle?? Forza nagrywana iHASem działa i inne XGD3 też:)
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, jeśli tak nazwałeś swój klucz napędu, to jest ok - będziesz mógł go użyć przy kolejnym przerabianiu.
     
    1 osoba to lubi.
  12. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dziękuje można zamknąć
     
  13. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum