1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa sprzęty na jednym ekranie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zonced, Styczeń 4, 2011.

  1. Zonced

    Zonced Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam otóż mój monitor ma jedno wejście VGA,a chciałbym do niego podłączyć Xboxa i komputera, przez jaką "przejściówkę" jest to możliwe. Chodzi mi o to by przełączać obraz bez ciągłego wyciągania kabli itd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
  4. Zonced

    Zonced Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie działa na zasadzie że np. jest komputer i może być podłączony do dwóch monitorów ?
    Sorka za takie noobskie pytania ale w tych sprawach nie ogarniam.
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    To działa na 2 zasadach:
    1. Dwa żródła sygnału na jeden monitor,
    2. Jedno żródło na dwa wyświetlacze.
    Można tak i tak podłączyć.
     
  6. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bez jaj!.. Ten przełącznik się nie nadaje. Jakość sygnału będzie koszmarna! ten przełącznik był dobry w czasach 14-15 calowych monitorów CRT. Teraz stosuje się elektroniczne KVM. My w firmie kupujemy KVM A-Ten VGA, doskonale sprawdzają sie przy rozdzielczościach nawet do 1080p, chociaż najlepiej to wygląda do 720p.
     
  7. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Tylko nie kupujcie tych tanich KVM z allegro ( chińskie dziadostwo za 20 zł) .
     
  8. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    kvm jak koledzy wyzej ;] chociaz nie piszcie ze to dziadostwo, bo jest tak samo jak z wszystkim innym, np. kable vga podrobki czasem jakosc jest wysmienita, a czasem nawet odwrotne kolory, wszystko zalezy od szczescia, jaki przelacznik dostaniecie ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum