1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwa XBOX'y przerobione. Wgrany update. Teraz problem z ponownym przerobieniem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lukson_pl, Luty 23, 2012.

  1. Lukson_pl

    Lukson_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Jak w temacie. Kolega przyniósł mi dwa xboxy, które wcześniej przerabiałem ale oczywiście właściciele posiali płyty z kluczami do napędów.
    Tutaj pojawia się problem a raczej kilka problemów.
    Mam x360usb i CK3 Pro. Po podłączeniu do komputera JuggleFlasher obwieszcza, że DVD Key: Not Found. W obu konsolach naped ma teraz wgrane FW 0251.
    Teraz, żeby zrobić ten sprzęcik do kontrolera i zasilania będę potrzebował jeszcze Probe3? Nie chce go kupować i na darmo może znowu kase wydawać. Czy mogę go zrobić według tego schematu?
    [​IMG]

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba wykonac pmt hack, czyli iglę

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Lukson_pl

    Lukson_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra.
    Zrobiłem sobie full wypas igłę. W między czasie dostałem trzecią konsolę. Odczytałem klucze ze wszystkich.

    Na tej co dostałem ją jako ostatnią nie działa napęd. Po wgraniu LT+ 3.0 przestał czytać płyty, chyba bo nie wiem czy działał przed moimi zabiegami. Czytałem o odpinaniu lasera w trakcie flashowania ale się do tego nie zastosowałem. Moim zdaniem raczej winne było to, że napęd nie był skręcony!!! Brakowało w nim śrub i w trakcie używania padł ten większy układ bo nie był chłodzony obudową.
    Wyczytałem też, że wystarczy odpalić na nim oryginalne płyty i powinien ruszyć po jakimś czasie. No niestety, wrzuciłem do konsoli oryginalnego batmana lego i nic cisza w napędzie. Coś próbuje zamielić i cisza. Key wrzuciłem do innego i działa więc to problem z laserem/napędem. Jakieś rady?

    Drugi działa normalnie. Wydłubałem OFW z update'u wgrałem, zaktualizowałem konsolę przez pena i od nowa wgrałem LT+ 3.0.

    Trzeci ma większy problem. Ktoś wrzucił do niego płytę z Fifą 12 i włączył aktualizację. Konsola utknęła na błędzie: 22FB-351F-B800-0F00-0000-0059.
    Według googla trzeba wgrać nowy Dash z pena. No dobra. Mam taki, wersja 14719. Pendrive podłączony, włączam klocka niby coś ma zacząć aktualizować i znowu wraca do tego monitu. Czynność powtarza trzy razy po czym zostaje na tym błędzie.
    Jakieś rady jak to obejść? Prosiłbym o rzeczowe odpowiedzi ew. jakiś link do poradnika, nie streszczenia.
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    1.Sprawdź czy wgrywasz dobry firmware do napędu oraz czy nie masz wyje**** wejście SATA w napędzie.

    2.Wrzuć na pendrive dash 13599 i powinno pójść bez problemu.Po zaaktualizowaniu możesz zaaktualizować na 14719
     
  6. Lukson_pl

    Lukson_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ad. 2
    Pobrałem 13599. Wrzuciłem na pena i nie wystartowało. W międzyczasie poczytałem.
    Aby uruchomić konsolę, która wpadła w update loop będzie potrzebna oryginalna płyta z aktualizacją. Wpinamy pena z 13599 i wrzuconą płytą. Po włączeniu przez dłuuuuższy czas będzie ciemny ekran. Konsola 3 razy się uruchomi od nowa i będzie działać normalnie.

    Ad. 1
    Wgrywam właściwy FW do napędu. Taki sam jak wgrałem do dwóch pozostałch. Zrobiłem klona oryginalnego napędu i działał z w tej konsoli. Pozostało mi jeszcze przełożenie lasera na próbę. Tylko tym razem od nie sprawnego napędu do działąjącego aby nowego nie ubić. Pytanie czy jesli mam liteony 74,83,94 to lasery są takie same? Obecnie 2 działające napędy to 0251 z LT+ 3.0, jeden oryginalny 0251 i wszyskie konsole mają wgrane 14719.
     
  7. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłącze się do tematu. czy ta igła ma być bezpośrednio polutowana do masy? Czy coś przed igłą? Bo gdzieś widziałem na innej stronie polutowany kondensator czy opornik o co w tym chodzi? Robię to pora pierwszy i prosił bym o pewne informację lutownica i kabelkologia nie są mi obce ale chce mieć pewność co i jak ma być zrobione, bo oryginalne probe3 ma jakąś płytkę ale tam oprócz diody smd chyba nie ma nic więcej?
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. sipexcom
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    410
  2. Luirun
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    1577
  3. Wielblad
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    625
  4. Taz
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    1260
  5. trochos
    Odpowiedzi:
    12
    Wyświetleń:
    1043

Poleć forum