1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dwie karty sieciowe i Live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pawel1503, Grudzień 29, 2010.

  1. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    Czy jest taka możliwość?? Nie mam żadnego routera, mam tylko kabel ethernet, który wpinam w komputer i mam neta. Internet mam od miejscowej kafejki. Czy jak w jednej karcie sieciowej będzie internet to czy w drugiej karcie też będzie? Mam na myśli coś takiego: pierwsza karta: INTERNET-PC, a druga PC-XBOX360 i czy na tej drugiej będzie internet?? Czy coś takiego wgl. wypali??? Bo jak kilka dni temu podpiąłem ten kabel od razu do kompa, wszystko ustawiłem w konfiguracji IP, bramy itd... i wziąłem na test to było coś takiego:
    XBOX360.........SIEĆ......x......INTERNET




    legenda: .... - to są te zielone kółeczka
    x - Błąd
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Musisz zrobić połączenie mostkowe dwóch kart sieciowych w PC(w połączeniach sieciowych zaznaczasz 2 karty sieciowe prawymi i polaczenie mostkowe). I karta sieciowa ktora odbiera internet bedzie przekazywala go do drugiej karty seciowej ktora bedzie podlaczona do xboxa ;p. Ogólnie nie jest to trudne
     
  4. buczi

    buczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    kolega wyżej chyba napisał co trzeba, post można usunąć. MÓJ
     
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Tak, na pierwszej udostepniasz polaczenie internetowe a druga podpinasz komputer do xboxa.
    Choc wygodniej naprawde bedzie kupic tani router.
     
  6. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    A mógłbyś mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć to połączenie mostkowe, szukam i nie mogę znaleźć(mam Windows 7) Aha, czy podpięcie karty sieciowej do kompa to skomplikowana sprawa? I czy po zamontowaniu tej karty muszę coś zrobić?? ustawić IP itd... Czy w tej drugiej karcie(w drugim protokole TCP/IP) mam ustawić to IP co jest w 1-szym?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak ustawisz ip takie jakie jest na 1 to nic nie podłączysz bo będzie konflikt.
     
  8. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    To jakie IP mam ustawić?? Jak płacę tylko za jeden internet to logiczne, że mój komputer ma przypisane tylko jedno


    EDIT: kupiłem kilka minut temu drugą kartę sieciową, wszystko podpiąłem, wgrałem sterowniki i.... nic. Do starej karty sieciowej podpiąłem kabel ethernet, a do nowej PC-XBOX no i nawet jak robię test to nie wykrywa mi pierwszego skanowania(XBOX....SIEĆ) nie wiem za bardzo co mam wpisać w protokoły przy tej nowej karcie sieciowej ;| Błagam pomóżcie
     
Wczytywanie...

Poleć forum