1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dylemat, czy sprzedać xboxa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez xxxxmarekxxxx, Listopad 16, 2009.

  1. xxxxmarekxxxx

    xxxxmarekxxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Niedawno kupiłem xboxa. Wgrany iExtreme 1,6...gierki ładnie śmigają
    Mam tylko dylemat po ostatnich banach.
    Do nowych gier pewnie niedługo będzie potrzeba wgrania nowego softu do konsoli ( dashboard czy jak to się tam nazywa) aby uruchomić nowe gry
    Jak to zrobić aby nie dostać bana ? Jeśli nie będzie możliwości wgrania dashboarda bez otrzymania bana i zablokowania dysku to chyba będzie potrzeba przerzucenia się na inną konsole
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    będziesz mógł wgrać z pendriva lub płyty
    po wcześniejszym ściągnięciu z neta PC-tem
    nie bedziesz musiał podłączać xboxa do sieci
     
  4. -=Rothen=-

    -=Rothen=- Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kredkolandia
    Potrzebny będzie nowy iXtreme którego na daną chwile nie ma do liteona a do pozostałych napędów i tak nie gwarantuje że bana nie dostaniesz.Sory ale co masz na mysli pisząc przerzuceniu sie na inna konsole ? PS3?
     
  5. lyczko

    lyczko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Dashboard możesz wgrać z pendrive'a np.
     
  6. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Ja nad tym myślałem ale zdecydowałem zostawić Xa :) Online i tak nie gram więc z bani ^^


    Chyba ze Live będzie za free :) to co innego.
     
  7. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    nie będzie ;)
     
  8. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Panowie ja mam zamiar jutro kupić jednak nowego iXa Elite przerobionego na iXtreme 1.6 nie mam zamiaru grać online tylko chciałbym sobie przywrócić GameCard czy jeśli się podłączę tylko po ściągnięcie profilu to nie dostane przez kilka sekund BANa? Robił ktoś tak?
     
  9. Mordux

    Mordux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Andrychów
    Przypuszczam, ze dostaniesz... Nawet przez te kilka sekund ^^
     
  10. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jeszcze jedno pytanie bez podłączenia na Live jak utworze sobie profil to będę dostawał GamerScore? Czy tylko jak utworzę profil na Live? Bo mogę sobie zrobić nowy profil ale chciałbym za jakiś czas jak minie fala banów się podłączyć i żeby mi na stronę to zrzuciło ile mam punktów.
     
  11. xxxxmarekxxxx

    xxxxmarekxxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myśląłem chwilkę nad ps3 ale jednak odpada...pozostaje wyłącznie xbox . Myślę, że jakoś ten dashboard z pendrive uda się wgrać aby grać w nowe gry. Kwestia tylko czy dashboard nie będzie sprawdzał przeróbki konsoli i nie zablokuje dysku ? Online mnie nie interesuje...
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    GS będzie Ci się normalnie nabijał tylko inni nie będą wiedzieć że grałeś w jakieś gry i tyle...

    Co do bana to wąpię. Jak jest nówka sztuka to powinieneś uniknąć jak tylko szybko nagrasz aktualkę
     
  13. Mordux

    Mordux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Andrychów
    Jezeli chcesz sobie pograc offline to czy nie lepiej przelozyc dysk ze starej konsoli? ;> :)
     
  14. -=Rothen=-

    -=Rothen=- Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kredkolandia
    Jak nie podłączysz konsoli pod net to nic ci sie nie zablokuje.

    @Atmpitbull - a nie lepiej kupić nie przerobioną odzyskac profil przez net a później iśc do kogoś i przerobic :p
     
  15. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    M$ z tego co czytałem to teraz banuje za napędy więc konsoli nie podpiął bym nawet na sekundę .Trzeba czekać na jakiegoś nowego ixtrema czytałem że ponoś trwają prace nad jakimś nowym ixtreme LT pozdrawiam
     
  16. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Ludzie pisali ze wystarczyła sekunda do 3 i był ban, więc wystarczy na prawdę chwila.


    Tak normalnie tworzysz sobie konto i tak jak online zbierasz Archiwmenty do swojego konta.

    Jeśli chcesz odzyskać konto, musiałbyś się połączyć na niezmodyfikowanej konsoli do X-box liva, pobrać swój Tag, rozłączyć się, zmodyfikować i grać dalej, przeczekać fale, lub czekać na nowy sposób nie wykrywalności konsoli i podłaczyć sie do neta i pokazać światu ile masz punkciorów itp...

    Jeśli i tak miałeś zamiar grać tylko offline to po co masz sprzedawać, nie poczujesz nawet tego ze ostatnio są bany!

    UpDate, bedzie się dokonywał automatycznie z płyty z grą, jak nie to wtedy z pena lub z CD-płytki sobie zrobisz i tyle!

    Nie psrzedawaj tylko ciesz się z tego co masz, bo mogło być gorzej heh =P.


    Pomogłem to kliknij!
     
  17. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Też tak myślę ale te najnowsze Elite z września z nowym LiteOn'em można przerobić? Wszystkie napędy da się na chwilę obecną czy nie? Bo nie chcę się wkopać wziąłbym sobie w Media Markt na raty 0%.

    Mi zależy tylko na tym żeby można było zgrywać gry na dysk nic więcej pewnie się okaże że wyjdzie jakiś Dash co to zmieni i będę żałował że kupiłem nową konsolę.

    Teraz tak się zastanawiam czy nie lepiej zostawić sobie tą konsolę z BANem i grać z płytą napęd mam igiełkę przecież na początku tylko się grało z płytą. Poza tym napęd lepiej wymienić na nowy za 150zł niż płytę do Jaspera za 400zł :). Tak nie mam już zamiaru grać Online

    Co o tym sądzicie?
     
  18. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    a ja mam Ciekawostke taką podczas fali banów(9-13.11.09) grałem na live lecz w oryginały. pirata odpaliłem tylko dwa razy od kiedy mam konsole, i to nie na xbl. dziś postanowiłem zaryzykować i się zalogowałem i co i ni ma bana. Pytam co moze byc tego przyczyna???
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    TO, że jeszcze Ci się udało ;) Fala ciągle trwa więc wiesz...
     
  20. wujcior

    wujcior Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Ponieważ m$ nieobchodzi to czy grałeś na piratach czy nie! oni banuja za sam przerobiony napęd.
    Sam wielokrotnie ostantnio podłączałem konoslke pod xbl i co nie bana :ban :D
     
  21. babel77

    babel77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    jakiś fart może
     
Wczytywanie...

Poleć forum