1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dylemat:Kupić Xbox 360 !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kuba 2255, Luty 1, 2010.

  1. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Mam pytanie:Zastanawiam się nad kupnem Xboxa 360 (Premium albo Elite!) ,gdyż już dawno doszłem do wniąsku,że nie opłaca się inwestować w kompa.Ale mam pare powodów do zastanowienia:
    1.Mam monitor Dell 19 Lcd z wejściami dvi-d i d-sub,czy go podłącze?
    2.Jeśli nie,to czy ewentualnie podłączę go do Zwykłego Tv (nie plazma ani nic takiego)
    3.Słyszałem gdzieś,że xBoxa trzeba ulepszać tak jak komputer,w odróżnieniu od Ps3.Proszę o odp.,pytania może banalne,ale nie znam się na tym za bardzo :(:(:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    1. Tak, wystarczy kabel VGA (koszt ok. 30 zł)
    2. Tak, kabel w zestawie
    3. Ciekawa teoria :D Nic z tych rzeczy, PS3 i X360 nie trzeba ulepszać
     
  4. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Nie wiem
    2.Tak
    3.Jedynie da sie przerobić tak że będzie czytał kopie zapasowe gier.(elite i premium mają już dyski więc nic więcej chyba)
     
  5. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.chyba tak
    2.euro lub chinche
    3.chodzi ci o aktualizacje?to podlaczasz do xbl i sie powinny sciagnac. A ulepszac w sensie dodatki? to chyba zestaw do grania jest odrazu w pudle.
     
  6. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1.tak
    2.tak , choć jakość nie będzie rewelacyjna
    3.nic nie trzeba ulepszać , tylko ewentualnie aktualizować
     
  7. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Hmm. Ciekawe jest to, że pomimo, że odpowiedź została udzielona to powtarzacie to samo 10 razy. Rozumiem, że wam zależy na podziękowaniach ale bez jaj. :)
     
  8. RKO

    RKO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ulepszyć xboxa to można rożnie zrozumieć np.: przerobić lub w przypadku wersji arcade dokupić dysk to też pewnego rodzaju ulepszenie :)
     
  9. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Chodzi mu tutaj o modernizację/wymianę części jak w kompie. A, że odpowiedź została udzielona to starczy tego pisania. :)
     
  10. mzajac91

    mzajac91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeżeli chcesz też grać na monitorze to zainwestuj w dobry kabel VGA taki jak firmy Bigben, bo tańsze to loteria a obraz wyświetlany przez nie może być tragiczny.
     
  11. Tuminure

    Tuminure Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie... a nikt nie napisał nic więcej o tym.

    1. Można podpiąć monitor za pomocą kabla VGA. Weź pod uwagę to, że podłączając x360 musisz skombinować głośniki. W kablu VGA do x360, audio odprowadzane jest za pomocą 2 czinczów. Najwygodniej to podłączyć w przypadku gdy Twój monitor ma odpinany kabel VGA.

    2. Musisz wiedzieć, że x360 pracuje w PAL-60 i PAL-50. Problem tkwi w tym, że większość gier pracuje TYLKO w systemie PAL-60. Jeżeli masz nowy TV lub wiesz, że Twój TV odtwarza PAL-60, to bez problemu podłączysz konsole do TV ;).
     
  12. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Pewnie, ze trzeba ulepszać bo dysk 20 GB to za mało na dzisiejsze gry (Forza 3, mass 2)
    i trzeba kupić większy :), oraz aktualizować system :)
     
  13. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Ludzie, wy mu kabel VGA polecacie jak ma wyjście DVI w monitorze?! No bez jaj. Kablem DVI osiągniesz o wiele wyższą jakość niż VGA, bo to jest przesył cyfrowy, a nie jak poprzez złącze D-Sub - analogowy. Ale kablem DVI przesyłany jest tylko obraz, więc musisz się pobawić z podpinanie głośników przejściówkami (chyba, że klocka w czarnym pudle kupisz, to tam jest odpowiedni kabelek). Tutaj link: KLIK!

    Odpowiedź na pozostałe pytania została udzielona w temacie.

    Pozdrawiam! Jak pomogłem kliknij "Dziękuję" :D

    EDIT: @Up: nie denerwuj mnie i naucz się czytać ze zrozumieniem. Peace.
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Ja już napewno drugi raz nie kupie konsoli,miała 3x RROD wykosztowałem sie na nia tyle ze kupiłbym drgua ,nikomu tego badziewia nie polecam.
    Zrzuciłem ja z 4 piętra na beton mam gdzies filmik na yt.
    Żal mi firmy która robi taki szajs za tyle pieniędzy,oni robią nie przerabiam nie kradne?-to co oni robia pytam się,za ciezko zarobione pieniądze sprzedają takie g***o że się nie chce nic mówić.
    Kup PS3 będziesz zadowolony
     
  15. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Ok, to Twoja opinia, a takie wyrażamy w OffTopie. :D

    Jak odpowiadasz w temacie, to pisz na temat. On się nie pyta co kupić ani co Ci się z konsolą stało, więc daruj. Sry za offtop.
     
  16. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    o sory myslalem ze w tytule tematu jest znak zapytania
     
  17. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Thx wszystkim,już wszystko wiem:DD Sory ale jestem już zdecydowanie zdecydowany (??). i zakupie xBoxa :yeye::yeye:
     
  18. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A co do małego dysku to wiem:DD No i mi chodziło o to że słyszałem że trzeba ulepszać jak pc bo nowe gry mogą nie chodzić...
     
  19. Fennixs

    Fennixs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    289
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    1.Kablem VGA
    2.Tak podłączysz
    3.. xboxa nie trzeba ulepszać
     
  20. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Aha jeszcze jedno pytanie czy kabel HDMI to to samo co DVI,bo widziałem aukcje "Kabel HDMI-DVI" i niewiem teraz.Proszę o szybką odp.Napewno podziękuje
     
  21. Tuminure

    Tuminure Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kabel Hdmi-DVI to kabel który posiada z jednej strony złącze HDMI, a z drugiej DVI. Jeżeli posiadasz monitor z wejściem DVI i x360 z wyjściem HDMI, to możesz użyć też tego kabla.
     
Wczytywanie...

Poleć forum