1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dylemat przy zakupie xboxa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez devv, Marzec 3, 2010.

  1. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałbym zasięgnąć Waszej rady. Planuję wgrać xbr do xboxa którego kupię, mam do wyboru dwie pozycje:

    - Arcade Jasper z Banjoo & Kazooie z 18.05.09 nówka w markecie za 649zł
    - Premium 08.08 (czyli pewnie Falcon, z zestawu Panda/Lego) z dyskiem 60GB również za 649zł

    Premium na pewno ma dash 6XXXX, w tym arkejdzie z tego, co już przeczytałem, wnioskuję, że wersja dashboardu'u oraz CB będzie odpowiednie. Teraz powstaje pytanie - lepiej mieć Arcade bez dysku, ale nowiutkiego, czy ubierać się w używanego (niby w stanie idealnym) premiuma ? Boje się, bo prawie nie używany Falcon padł mi w minione wakacje.

    Którą konsolę będzie łatwiej potraktowac XBR'em ? Tak czy tak chciałbym dokupić dysk 320GB minimum.

    PS. Czy istnieje już jakiś dobry media player-homebrew z wsparciem dla MKV, lub napisów srt?
    PS2. Ma ktoś może schemat programatora na USB do wrzucania/zgrywania NAND'u ? Czy jest to dużo trudniejsze do wykonania ?

    Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Lepszy arcade w tym wypadku. Ale nie wiem jak to będzie z tym cb i jaki dash. Data produkcji jest odpowiednia, to tyle ci mogę powiedzieć.
     
  4. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawa jest o tyle pilna, iż decyzję muszę podjąć w ciągu najbliższej godziny.
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Bierz Jaspera czyli Xboxa 360 Arcade są prawie bez awaryjne :)
     
  6. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A dash i CB powinny być odpowiednie, right ?
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ale jemu nie chodzi tylu co bezaearyjnosc, a chce mieć możliwość wgrania xbr. Jeżeli chcesz mieć 100% pewności to bierz premium, a jak jesteś ryzykantem to bierz arcade. Chociaż wydaje mi się ze gen arcade tez da radę, a jak chcesz kupować dysk oddzielnych to nie ma sensu patrzeć premium czy arcade.
     
  8. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak wygląda sprawa z pozostałą cześcią ? Schemat programatora USB ? NAND z Jaspera?
     
  9. m3ritum

    m3ritum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    devv daj znać co wybrałeś staje przed tym samym dylematem
     
  10. Kamil Diablo

    Kamil Diablo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Ja bym wziął Arcade Jaspera, ponieważ jest to nówka i wiesz że nie była katowana itp. Dodatkowo ma wbudowaną pamięć ( Co prawda mało ale na profil spokojnie starczy ) więc nie ma się co zastanawiać. A i dysku oryginalnego 320GB nie ma, są tylko 250GB, chyba że sobie kupisz gdzieś podróbkę.
     
  11. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    @Kamil Diablo kolega chce wgrac XBR tam kazdy dysk pasuje:D
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zamiast budowac programtor na usb lecpiej dac komus do zrobienia tego XBR. Sam programatorek byl kiedys na allegro za 200zl (!). Nie jest trudny w wykonaniu ale wiele razy sa problemy z dzialniem i trzeba troche sie z tym pomeczyc. A robic XBR na jasperze z wbudowana pamiecia przez LPT to mordega - przy 512mb masz 30 godzin na jeden zrzut.

    Poza tym pamietaj ze po wgraniu XBR nie mozna nic wgrywac do pamieci konsoli bo konsola sie zbickuje i trzeba bedzie wgrywac nand na nowo wiec od razu musisz kupic dysk lub karte pamieci.

    Pamietajcie tez ze wsrod kazdej generacji sa wersje CB na ktore nie wgra sie XBR. Nawet falconynie daja 100% pewnosci ze bedzie dobre CB.
     
  13. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem Arcade Jaspera. Udało się jeszcze dorwać model z 04.2009. Zabieram sie za szukanie schematów programatora USB. W piątek operacja ;)

    Dash 7363 w standardzie.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    pamietaj ze musisz miec 2 programatorki - jeden USB ten wlasciwy, id rugi do zaprogramowania PIC (ART2003). Wszystko mozna zrobic samemu.
     
  15. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I trzeci układzik do Lite-On'a :)
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie musisz, mozesz key z plyty odczytac :p
     
  17. devv

    devv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Damn, faktycznie - dobry pomysł, dzięki ;-)

    BTW. Taki adapter LPT może być, czy musi być port bezpośrednio na płycie - PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER USB LPT DO DRUKARKI /D180 (938943654) - Aukcje internetowe Allegro ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum