1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dylemat

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qqq, Marzec 31, 2010.

  1. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Witam. Pisalem do kolesia, ktory przerabia konsole i polecił mi przerobke LT 1.1.02 . Kompletnie nie wiem co to za rodzaj przerobki. Slyszalem o przerobkach LT ale tutaj jeszcze jakis cyfry .... co to jest? Myslalem osobiscie nad przerobka 1.61 NS, gdyz nie musze nic patchowac tylko sciagam, wypalam i gram. Oczywiscie nie moge grac przez LIVE.

    Co ta przerobka robi ta LT 1.1.02 ?? Czy ona jest najlepsza (lepsza od tej 1.61 NS )? Czy trzeba patchowac gry? Czy wszystkie gry na niej beda chodzily? Czy gra przez siec jest bezpieczna w 100%??

    Czy posluchac kolesia ??
    Konsole mam z Kwietnia 2009.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Na Lt można grać przez sieć i nie można patchować - grozi banem.
    Zdecydowanie lepsze od 1.61
     
  4. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    LT rządzi Podobno LT uniknął fali banów o_O
    Zależy jak samemu to 1.61 NS by DEXTER
    Ale jak od czasu do czasu na livie to LT
     
  5. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Czyli ten LT to takie 1.61 NS tylko mozna grac przez siec?? CO do patchowania to czytalem, ze gry jakos trzeba patchowac bo brakuje im jakichs plikow. Jak z tym jest ??

    Co do grania przez siec to raczej ciezko bedzie. Przeciez trzeba kupic GOLD'A aby móc grac ( za free nie ma ) wiec raczej nie bede gral przez siec, bo sie placi.
     
  6. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Jasne jasne, a króliczki składają jajka...
    Nie będę owijał w bawełnę..
    Chcesz grać przez live = Oryginalne gry..
    Nie grasz przez sieć to możesz się skusić na przeróbkę i pykanie w kopie gier dla samego siebie, tak np jak ja!

    Każda przeróbka prędzej czy później skończy się i tak banem .
     
  7. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    LT nie uchroni cie przed banem! Moze tylko zmniejszyc znacznie prawdopodobienstwo na bana. 1.61 w poruwnaniu do 1.6 i s traszych tez zmniejsza prawdopodobienstwo bana. Bierz LT, albo 1.6, nie bierz 1.61 bo jak narazie patchowac nie bedziesz musial ale neidlugo bedzie nowy wave i bedziesz juz musial patchowac, a na 1.6 instalujesz activate iso(taka plyta ktora omija zabezpieczenia) i dzieki niej uruchomisz gry nawet na WAVE 8:D No i ta plyta dziala tylko na ix 1.6
     
  8. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Czyli mowicie abym posluchal kolesia i instalował ten LT ??? A co do tego activate iso .. to skad mam to wziac?? Koles mi to da na plytce czy musze sciagnac z neta i zgrac na DVD+DL?? ALe to tylko dziala na 1.6. :/

    Czyli jezeli zainstalowalbym LT to jak na razie KAZDA GRA mi pojdzie bez patchowania?? Jednak powiedzmy za pare miesiecy bede musial patchowac najnowsze gry abym mogl w nie grac??
     
  9. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Jak nie grasz przez live to bierz 1,61NS ( zero stresu :D ) jak chcesz ryzykować grając przez live na piratach to musisz mieć lt i patchować gry.

    Do 1,61NS active iso Ci będzie zbędne. Gdzieś jest temat o active iso, stamtąd ściągniesz i wypalisz na dl.
     
  10. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    YYY to tak jak goscia po prosisz to powinien ci dac ta plyte, ale ja osobiscie jej nie dostalem, zassalem z neta i nagralem na DL jak zwykla gre, jak by co to moge ci wrzucic bo mam w kompie. A na to LT to chyba narazie nie musisz patchowac, ale dobrze nie wiem, bardziej znam sie na 1.6 i 1.66.
     
  11. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Daniello co ty mowisz na 1.61 activate nie dziala wogole, a na LT moze grac przez neta pod warunkiem ze nie pat****e gier.
     
  12. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    To jak jest do cholery z tymi przerobkami?? Bo teraz to w ogole nie rozumiem nic :/ Jestem zainteresowani TYLKO, powtarzam TYLKO LT lub 1.61 NS. Czy na obu nie bede musial patchowac gry ?? Czy jednak na LT bede musial to robic?? Gra przez siec mnie nie interesuje ( bo sie placi ). Chce po prostu miec spokój, czyli sciagam gre, wypalam i gram. Zadne bawianie sie z programami do sprawdzenia czy gra mi odpali itp itd.

    I o co chodzi z tymi WAVE?? Bo tego tez nie rozumiem. Jest jakis WAVE 3, WAVE 4.
     
  13. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Napisałem przecież że active iso będzie mu zbędne ;P
    I tak i tak kiedyś za przeróbkę lt dostanie bana. Na lt coś trzeba patchować żeby grać bezpiecznie po necie. Gdzieś o tym czytałem, jak znajdę to wkleję. I tak polecam 1,61NS.
     
  14. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    bez różnicy.
    I tu i tu nie pat****esz gier.
     
  15. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    koleś obojętne który wybierzesz ... możesz nawet wybrać starszy, patchowanie gier lub active iso to nic strasznego, przy patchowaniu nic się nie dzieje .. a trwa zaledwie (na moim sprzęcie ) 15 sec ... i to jest max . Ale oczywiście najlepiej brać jak najnowszą przeróbkę, takie moje zdanie
     
  16. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Bierz 1,61ns i będziesz miał spokój.
     
  17. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    OK. Czyli normlanie sciagam gre, nagrywam i odpalam i gram?? Nie bawie sie zadnymi programami na PC do sprawdzenia czy gra mi pojdzie itp ?? I jak to jest z reflashem softu pozniej, gdy wyjdzie nowy soft i bede chcial przejsc na niego?? Czytalem ze z LT trudno przejsc i trzeba miec klucz napedu ( bo pozniej nie mozna go zdobyc), z 1.61 NS podobno latwiej pozniej przejsc na nowszy soft. jak to jest??

    I co z tym WAVE?? Co to jest ?
     
  18. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok so, man(patrz na moj angielski ^^)
    WAVE to po ang fala, a to sa zabezpieczenia WAVE, WAVE 2 itd. to zabezpieczenia, im wieksza liczba tym zabezpieczenie jest nowsze, Stare ixtreme obslugiwaly stare WAVE. Ix 1.5 "omija" chyba wave i wave 2, jak ma gra wiekszy wave to musisz patchowac. Ixtreme 1.6 wave, wave 2, wave 3. Ixtreme 1.61 Wave, wave 2, wave 3, wave 4 i to chyba tyle.
    P.S. bierz ktore tansze ale polecam ixtreme 1.6 bo na nim jak bedziesz mial activate iso to nie musisz patchowac nawet na wave 10 :D
     
  19. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    no a ja podkreślę bodźka (nie wiem czy dobrze odmieniłem więc najwyżej popraw^^) też mam 1.6 co do active iso to ja wole patchowanie, według mnie wygodniejsze, ale na prawdę 1.6 chyba ogółem najlepsze , a jak chcesz z tych twoich to bierz najnowsze, czyli LT co do zmiany softu , to i tak pewnie nie będziesz przerabiał sam , najlepiej oddaj do speca i on z każdego softu ci przerobi na każdy ^^
     
  20. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Dzieki wszystkim za info. Wszystkim polecialy podziekowania :) Jednak postawie na to co doradze mi ten koles od przerobienia.

    Mam jeszczez 1 pytanko krotkie. Powiedzmy, ze moja konsolka ma starszego dash ( nie najnowszego ), czy jesli włoze oryginalna najnowsza gre ( powiedzmy Assassina 2 ) to gra moze mi samoczynnie zainstalowac najnowsze rzeczy?? Nie chcialbym tego. Czy tak samo jest z piratem?
     
  21. livingfear

    livingfear Guest

    z kopią gry Ci samo nie zainstaluje,muszisz sam.
    Ewentualnie jakby byl wgrany dash w grę to wtedy tak,ale tak raczej nie ma.
     
Wczytywanie...

Poleć forum