1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk 160GB BEVS do Xbox 360 4GB SLIM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mojojek, Maj 11, 2011.

  1. mojojek

    mojojek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam dysk WD1600BEVS i chciałem go zaadaptować do konsoli Xbox 360 slim. Przeszukałem forum i znalazłem, że są jedynie pliki do dysków 120 i 250 GB. Stąd moje pytanie. Czy ten dysk będzie działał z moim slimem? Jaki plik do niego wgrać, ten od dysku 120 czy 250? Rozumiem, że taka obudowa do dysku się nada:

    Wholesale Xbox 360 Hard Disk HDD Case Clip and Lock for Slim

    Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. mojojek

    mojojek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Będzie działać jak wgram plik od dysku 120GB?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. mojojek

    mojojek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobre i to. Rozumiem, że będzie to działać na nie przerobionej konsoli i będę mógł od M$ ściągać oryginalne gierki na dysk i z niego grać?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
  9. mojojek

    mojojek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki. Jeszcze jedno pytanko. W razie czego rozumiem, że format dysku przywróci go do pełnej pojemności? Ta obudowa co podałem w linku wyżej będzie hulać z moim dyskiem w slimie?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tzn nie jestem pewnie czy format pomoze....ale niech się ktoś wypowie....
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    dysk 160gb stworzony pod xboxa na 120gb dalej bedzie dyskiem 160gb wiec po chlopskiemu wydaje mi sie ze nie bedzie problemu z odzyskaniem realnej wieklosci dysku po jego formacie - ale nigdy tak nie robilem, nie wiem, staram sie to wziac na najprostsza logike
     
  12. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    przy operacji zrobienia z dysku WD na dysk xboxowy zostaje stworzony plik UNDO.bin. jest to niezbędne oryginalne oprogramowanie tego dysku do przywrócenia go do poprzedniego stanu. Pozdrawiam
     
  13. zg2yt

    zg2yt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podlaczasz do pc, odpalasz partitionmagic, usuwasz patycje stworzona przez xboxa, tworzysz nowa np. ntfs i masz znowu 160gb ( prawie).
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale wgrania udno dysk nie bedzie juz widziany jako WD tylko jako Hitachi
     
  15. mojojek

    mojojek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy można do Xboxa wrzucić jakieś inne dyski prócz WD? Hitachi?
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale nie uda ci sie bo program obłsuguje jedynie WD
     
  18. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    w końcu po coś ten plik undo.bin jest prawda?? jest on po to żeby dysk był znowu widziany jako WD
     
  19. spawn2k

    spawn2k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapewne Xbox tworzy partycje o określonym rozmiarze np 120GB,reszta pozostanie jako obszar niewykorzystywany.Pewno,gdy podepniesz dysk pod kompa i usuniesz partycje będziesz miał do dyspozycji ponownie całą przestrzeń;).Bez obaw;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum