1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk 20 gb a widać 13,5gb

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Direx, Czerwiec 28, 2010.

  1. Direx

    Direx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam, właśnie doszedł do mnie dysk z allegro . Zamówiłem używany 20 gb i po podłaczeniu widnieje tylko 13,5 gb wolnej przestrzeni z czego nic nie jest zajęte. Co moge z tym zrobić? czy jest jakas możliwość odzyskania reszty sektorów?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    7gb to pliki systemowe ,wszystko jest w porządku .Nie da rady z tym nic zrobić .
     
  4. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    po pierwsze pamiętajcie że producencie przyjmują że 1000 kB to 1 MB a w rzeczywistości 1024kB = 1MB dlatego nigdy dyski nie mają swojej pojemności
     
  5. swisteek

    swisteek Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Derry,Ireland
    Ja mam Elite 120GB, a wolne mam 105. ;D
     
  6. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    im większy dysk tym większa strata pomiędzy danymi producenta a faktycznym miejscem kiedyś było to niezauważalne obecnie przy dyskach 1TB i więcej jest to już bardzo widoczne
     
  7. Direx

    Direx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    szkoda ze prawie polowa dysku to pliki systemowe, jakbym wiedzial wczesniej to bym wolal kupic 60gb. No cóż .. życie:)
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    a wlasnie takie pytanie, na dysku sa pliki systemowe ok, a jesli konsola nie ma dysku to gdzie znajduja sie te plike? od dawna nurtowalo mnie juz to pytanie
     
  9. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w pamieci wbudowanej albo memory bo musi byc gdzies pamiec aby profil byl.
     
  10. patryk147369

    patryk147369 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a kupowales ten dysk za 45 zl? :D
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    no to sie domyslilem ale na dysku nie ma paru gb a memorka ma gora 512mb???
     
  12. patryk147369

    patryk147369 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wie kto moze czy zestaw nowej konsoli arcade ma w komplecie kabel ethernet?
     
  13. tolman

    tolman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli przez nowy rozumiesz Arcade Jasper to nie, nie ma kabla Ethernet w zestawie. Ale to jest wydatek raptem 10 zł.
     
  14. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
  15. Radzio-

    Radzio- Banned

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie opłaca się kupywać dysku 20gb, dwie gry na dysku i nie ma miejsca...
     
  16. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Direx albo kup to ROBSON.PL i podłącz ten dysk na USB t będziesz miał 16GB
     
  17. sathorn

    sathorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    dysk 20GB ma sens, kiedy chcesz na nim trzymać tylko gierki z XBLA
     
Wczytywanie...

Poleć forum