1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk 250GB a zasilanie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez 4maly, Listopad 15, 2009.

  1. 4maly

    4maly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Witam, mam problem z moim 250GB hdd. Problem polega na tym że miałem tak dysk w mojej starej konsoli (falcon - sprzedana bo zbanowana) i działał jak talala. Dziś kupiłem nowego klocka (jasper) podpinam hdd i ****. Wyskakuje błąd e86. Sprawdziłem ten błąd i niby jest on związany z zasilaniem. Dysk działa jak zrobie taki myk. Włączam x'a bez hdd a gdy już się włączy podłączam hdd, konsola się restartuje ale widzi już dysk. Może ktoś się spotkał z takim problemem.
    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. po5ek

    po5ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możliwe że któryś ze styków od dysku nie łączy.
    Spróbój przeczyścić styki.

    Pomogłem? Klikaj na dziękuje.
     
  4. po5ek

    po5ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wie ktoś jak może być z wersją Zephyr?
     
  5. 4maly

    4maly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Styki muszą łączyć bo dysk wykrywa jak go wsadze gdy konsola jest uruchomiona. Ja zauważylem że stary dysk ma zasilanie 5V i prąd 1A nowy czyli 250GB ma zasilanie 5V ale prąd 0,55A czyli mniejszy. Podejżewam że elektronika sprawdza przy starcie pobór prądu i jak jest za mały wywala error. Jutro w pracy obciąże dysk dodatkowym opornikiem aby zrobic pobór dysku na 1A i będę wiedział. Jeżeli rozwiąże ten problem to napiszę bo to może spotkac nie tylko mnie.
     
  6. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to sprawdź i daj znać bo u mnie w falconie działa 250gb a jak będe kupował jaspera to lepiej żeby pasował
     
  7. 4maly

    4maly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Wiec tak. Opornik nic nie pomógł :(. Nawet poszedłem do sklepu i wymieniłem konsole na inna (tak poradzili w M$) i dalej nic. pojechałem do kumpla (ma falcona) hdd działa, ale!!! rozwiązałem problem. Dyski WD maja taką opcje jak "reduced power spinup" którą ustawia się na zworach i hdd działa. :p. Aby wiedzieć jak ustawić zwory odsyłam do sajta: Zworki w Caviarze
     
Wczytywanie...

Poleć forum