1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk 250GB WD2500BEVT Problem - nie widzi konsola

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piciu29, Luty 22, 2010.

  1. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam mam pytanie a zarazem problem kwestia dotyczy w/w dysku jak w tytule tematu a mianowicie WD2500BEVT 250GB. Otóż sam sobie zrobiłem ten dysk tzn podmieniłem firmware, utworzyły się partycje 0,2,3 napisało operation succesfull, dysk pokazuje w windowsie juz jako HITACHI. Jednak po zamontowaniu w kieszeni i włożeniu go do konsoli pisze że nie wykryto pamięci stałej tak jak by tego dysku wogóle nie widziało. CZy ktoś spotkał się z takim problemem. Może te partycje trzeba jakoś dodatkowo sformatowac a nie tylko utworzyc w programie hddcrackr. Przeprowadziłem wszystko prawidłowo zrobiło mi plik undo.bin. Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie, pozdrawiam z góry dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    przywroc dysk do stanu fabrycznego i przerob to na innej plycie glownej. niektore plyty robia na dysku jakies sektory przez co nie widzi go dysk w xboxie.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jeszcze raz odpal hddcrackr-a i ponownie wgraj hdds.bin dla twojego dysku
    250GB powinno śmigać :D
     
  5. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dziękuję bardzo za odpowiedź własnie to jest to że drugi raz juz nie zrobiłem hdds.bin jutro zaraz przeprowadzę te operację i podzile się potem informacjami czy jest ok? z góry wszystkim dziekuję. mam jeszcze jedno pytanie do użytkowników którzy korzystają już z przerobionych dysków 250gb czy podczas pracy konsoli wszystko działa prawidłowo z dyskiem tzn chodzi mi o to czy konsola się czasem nie zawiesza czy tez nie ma np jakichś błedów podczas instalacji na dysk twardy, pozdrawiam
     
  6. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nie ma zadnyh problemow. Przynajmniej ja nie doswiadzczylem.
    Wszystko gra i buczy:) Zadnego bledu jeszcze nie wylapalem.
     
  7. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam,
    Wstawi ktoś link do tematu z toturialem do przerobienia nieoryginalnego dysku na potrzeby konsoli, bo wpisuje hasła w wyszukiwarkę i już mi się pomysły kończą. :)

    z góry dzięki
     
  8. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
  9. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzięki za odpowiedzi słuchajcie moje pytanie jest następujące podłaczyłem ponownie dysk i uruchomiłem cała procedurę jeszcze raz tzn hddss.bin zflashowałem jeszcze raz jednak te wszystkie kroki przeszły jeszcze raz tak jak za pierwszym flashowaniem? czy drugie flashowanie na to samo to jest jakies znaczenie czy wtedy dopiero tworzy się ten dysk jakos odpowiednio. Ten tutorial który jest wyzej nie jest do dysków 250GB i poprostu tutaj przerabiając 250GB jak tworzy partycje 0,2,3 i na koncu pisze flashing succesfully - to już jest koniec rozumiem tak? w systemie pokazuje dysk jako HITACHI i wszystko powinno grac? Powiedzcie mi forumowiecze dlaczego w takim razie po pierwszym flashowaniu jak tutaj pisaliscie trzeba jeszcze raz uruchomic hddhackr. i tą procedurę przeprowadzić jeszcze raz? pozdrawiam
     
  10. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Po zflashowaniu dysk w biosie pokazuje jako hitachi czy jest to ok czy nie niektórzy pisali ze powinno pokazywać jako fujitsu? i flash był robiony na kontrolerze intela nie na via czy to ma jakies ogromne znaczenie ten kontroler do serii dysków bevt?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak hdds.bin od dysku 250GB jest Hitachi więc to jest ok
    ja wszystkie operacje przeprowadzałem na HDDHacker v.0.91b
    bo na 1.0 i 1.11 nie działało ,a partycje ustawiałem ręcznie
    w WinHexie wg. poradnika
    jeden z użytkowników napisał że na chipsecie intela p35a też da się
     
  12. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzisiaj drugi raz sflashowałem dysk tak jak tutaj wszyscy mówili jednak to nie pomogło dodam iż używałem najnowszego hddcrackera w wersji 1.22? Kolega Qazimodo mówisz żeby na którejs z tych staszych wersji jeszcze zobaczyc tak ? czy moze to byc jeszcze kwestia hddss.bin-a ze jest taki problem. Do wersji bevt jest chyba tylko jeden hddss.bin zgadza się? Calą akcję flashowania przeprowadzałem na kompie z płytą główną z chipsetem intela, nie pamiętam jaki symbol. Czy to moze byc powodem ze nie działa. Normalnie juz brak słów ;-) A na wersji 1.0 hddcrackr utworzyłes ten dysk rozumiem tak? A mam takie pytanie hddcrackr tworzy te partycje 0,2,3 wiec mówisz ze dodatkowo trzeba je utworzyc programem winhex?
     
  13. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    JA robilem tym najnowszym na intelu ich8. Wszystko poszlo bez problemu. Hddhackr utworzyl mi wszystkie partycje. Potem tylko przegralem se partycje 2 ze starego dysk 20GB. Podlaczylem pod x i dzialal. Byc moze masz zly hddss.bin

    Zobacz moze z tym plikiem bedzie dzialac:
    http://rapidshare.com/files/348629371/HDDSS.BIN.html
     
  14. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To może mozesz mi wskazac wlasciwy hddss.bin bo juz tu naprawde nie mam koncepcji jak dalej to zrobic, wielkie dzieki i pozdrawiam
     
  15. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
  16. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    rzeczywiscie nie zauwazyłem dzieki wielkie
     
  17. beardo0

    beardo0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ten sam problem mam, już ze 4h to robie i mnie szlag trafia, ale zrobie to dzisiaj :) Próbuje to hddss.bin od misioba.

    Edit: Problemem była płyta główna z chipsetem Intela P35. Jakiś starszy nForce załatwił sprawę.
     
  18. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. Widzę że w tym topicu wypowiadają się ludzie którzy znają się na rzeczy. Mam dysk 250 gb, chciałem przegrać sobie aktualizacje(patche) do gier. Którym programem można to zrobić bez obaw o uszkodzenie danych na dysku. Gdzieś przeczytałem że nie wszystkie programy się do tego nadają. Przepraszam za lekki offtop ale pytając w innych tematach nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
     
  19. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    flash`uj jeszcze raz. Nie tworz zadnych partycji. Podlacz do xboxa i jak ci znajdzie to go sformatuj spod konsoli. Ja tak ze swoim zrobilem i dziala jak zloto.
     
Wczytywanie...

Poleć forum