1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk 3,5 WD, podpięcie zamiast napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamileloo92, Styczeń 15, 2015.

  1. kamileloo92

    kamileloo92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
    Witam. Niebawem będę przerabiać swoją konsolę na RGH. Posiadam konsolę FAT. Chce po przerobieniu, włożyć dysk zamiast napędu. Chciałbym się dowiedzieć, jak zrobić, żeby dysk miał zasilanie? Posiadam adapter sata, ale nie widzi mi się to, że zasilacz z tego adaptera wyżyje dłużej niż tydzień.

    Czy musi być kieszeń do tego dysku? czy mogę wykorzystać kieszeń z napędu?
    Proszę o wyrozumiałość.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
  4. kamileloo92

    kamileloo92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
    A ten poradnik co pokazałeś jest do dysków 2,5 cala, a mi chodzi o dysk 3,5 cala. Czyli jeśli potrzebuję kieszeni, to mogę skorzystać z kieszeni z napędu?
     
  5. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
  6. kamileloo92

    kamileloo92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
    Dzięki za odpowiedź. Ale nadal nie wiem jak odprowadzić 12V zasilanie. Wyczytałem gdzieś, że można przylutować do wejścia z zasilacza, tak?

    A jak się mają dyski 2,5 cala, jak je podpiąć np pod usb?
     
  7. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    2,5 cala to laduj w kieszeń oryginalną i pod RGH ci wykryje bez dodatkowego zasilania.
     
  8. kamileloo92

    kamileloo92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
    Ok. A dyski 2,5 '' muszą być z WD czy mogą być z innej marki?
     
  9. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Obojętnie jaki, pod RGH wszystkie wykryje.
     
  10. kamileloo92

    kamileloo92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
    No ok. Dzięki za informację. Można zamknąć.,
     
  11. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Oczywiście partycją musi być w FAT32
     
  12. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    3,5" można wsadzić zamiast napędu jednak musisz dolutować w konsoli MOLEX'a.
    zasilanie 12 możesz pociągnąć ze slotu karty pamięci jeśli to fat lub bezpośrednio z napędu - w każdym przypadku.
    formatujesz go pod fat32 i będzie działać.
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nikt nie napisał ze w grubasie trzeba jeszcze kabel sata podlutowac pod złącze dysku ;-) także gra nie warta świeczki według mnie. Jak juz koniecznie 3,5" to na usb.
     
  14. Kyubi

    Kyubi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    Można by spróbować też dysk 3.5" na usb przylutować do usb na płycie. Dzięki temu wszystko będzie ładnie schowane. Tylko trzeba pamiętać by nic więcej nie podłączać pod tego usb-ka gdzie podłączony jest dysk by nie obciążać za dużo tego portu.
     
  15. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    12V do dysku 3,5 pójdzie z usb? Raczej wątpię. Nawet w komputerze jak masz obudowę do dysku na usb i chcesz podłączyć 3,5 to trzeba dodatkowe zasilanie.
     
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to raczej jest oczywiste.
    jednak jak ktoś ma smykałkę do majsterkowania i ma na to ochotę i czas to zawsze warto pokombinować.
     
Wczytywanie...

Poleć forum