1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dysk 520 Gb w konsoli slim 4Gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez toro1969, Marzec 29, 2013.

  1. toro1969

    toro1969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam !!

    kupiłem niedawno dzieciom konsole slim 4Gb + kinect , zabawa super ale przyszedł czas na rozbudowę.

    mam możliwość kupna za niewiele dysk 520 Gb oczywiście WD w odpowiedniej wersji .

    teraz mam pytanie czy konsola będzie widziała go jako 520 czy mniej ??

    czytałem duzo postów o przerobieniu takiego dysku ale tematy są kilku letnie i linki nie aktywne.

    jeśli znajdzie się ktoś kto wie jak i będzie chciał pomóc będę wdzięczny.

    prosze o informacje jakie i skąd mam pobrać hddbins do tego dysku , jaki hddhacks i co i jak ??

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli konsola bez rgh to zobaczy maksymalnie 320gb, oczywiście po odpowiednim przerobieniu dysku.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Dexter a jak się przepuści dysk przez Fatxplorer to też dysk nie bedzie widziany jako 500 gb ?
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    czy tak trudno zrozumiec ze bez RGH maksimum z dysku to 320GB? nie ma plikow wiekszych aby przerobic bo max dysk w xboxie mial 320gb
     
  6. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie wiem czy nie palnę jakiejś bzdury ale sam przerabiałem dysk na 320gb i chodzi o to że konsola nie wykrywa tego dysku sama w sobie (max 32gb). Trzeba go specjanie przerobić. Źródłem tej przeróbki są oryginalne dyski z xbox 360 a jak wiadomo maksymalny dysk wypuszczony przez MS to 320gb. Nie sądzę by dało się wyciągnąć więcej pojemności z dysku do czasu aż microsoft nie wypuści większego.
     
  7. toro1969

    toro1969 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za odpowiedzi ale czy do mojego dysku wd5000bevt - 60a0rt0 mam wgrać hddss.bin od 320 ??

    czy musi to być hddss od konkretnego dysku czy 320 bevt ??

    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum