1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk a przeróbka lt 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sqnhed, Sierpień 13, 2013.

  1. sqnhed

    sqnhed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    jestem zielony w temacie xboxa. Co prawda trochę zgłębiłem temat, bo przymierzam się do zakupu konsoli slim z przeróbką lt 3.0, ale jest jedna rzecz, która nie jest dla mnie do końca jasna, a nie potrafiłem znaleźć tutaj jednoznacznej odpowiedzi.

    Chcę mieć przeróbkę lt 3.0, żeby móc grać online. Wiem, że gry pod tę przeróbkę trzeba nagrywać na płyty, wiem jaką kupić nagrywarkę, że trzeba jakąś przejściówkę do laptopa itd. Ale w takim razie czy dysk do takiej konsoli jest w ogóle potrzebny? Przypuszczam, że chodzi o trzymanie save'ów, ale tu pojawia się wątpliwość odnośnie pojemności dysku. Bo widzę na allegro oferty xboxa slim z lt 3.0 i dyskiem np. 250 GB. Stąd kilka pytań:

    1. Czy tak duży dysk jest w jakikolwiek sposób użyteczny przy przeróbce lt 3.0? Jeśli tak to po co?
    2. Czy jeśli kupię slima 4gb, to w zupełności mi on wystarczy, czy jednak będę w jakiś sposób ograniczony brakiem większej pojemności?
    3. Czy wbudowany dysk 4gb jest wystarczający do trzymania save'ów, jeśli będę grał w kilkanaście/kilkadziesiąt gier?
    4. Czy może jednak coś poknociłem i granie z dysku przy przeróbce lt 3.0 jest uskuteczniane?
    5. Czy odpalanie gier tylko z płytek jest w jakiś sposób niebezpieczne dla konsoli?

    Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Na dysk instalujesz gry niezależnie od tego czy masz przerobioną konsolę czy nie. Po zainstalowaniu płyta musi być w napędzie aby gra działała ale napęd wtedy nie jest używany i konsola nie chodzi jak mini odrzutowiec
     
    1 osoba to lubi.
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    1.Do instalacji gier lecą one z dysku lecz plyta musi być w napędzie
    2.4gb na savy starczy
    3.Tak
    4.
    5.Szybciej padnie laser,napęd pracuje więc głośniej chodzi
     
    1 osoba to lubi.
  5. sqnhed

    sqnhed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bardzo dziękuję za pomoc :)
    Aha, przepraszam. Jeszcze chciałbym coś doprecyzować.
    - Czy taka gra z dysku, o jakiej piszecie, jest też możliwa na xbox live? Czy nie zwiększa to ryzyka bana np.?
    - Czy jest możliwość kupienia dysku mniejszego niż 120 gb, który pasuje do slima i czy jest to w ogóle opłacalne?

    Jeszcze raz dzięki.

    //Edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim
    ~z0nk31
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nic nie zwiększa. 120gb to takie minimum. Na 60gb ledwo co zamieścisz zaraz pełny HDD.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum