1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk a uruchamianie gier z płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qjam, Wrzesień 19, 2011.

  1. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam.

    Wiem, że włączając grę musimy mieć płytę z grą w napędzie mimo tego, że zainstalowana jest ona na dysku. Moje pytanie... Czy mimo tego, że gra zainstalowana jest na dysku jest również czytana z płyty? Chciałbym odciążyć laser dlatego też kupiłem dysk... Nie chcę pozbyć się konsoli po roku czy dwóch z powodu zajechanego lasera który nie będzie czytał płyt ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szmelc

    szmelc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    109
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak startuje z plyty ale plyta jest potrzebna tylko do rozruchu gry pozniej gra chodzi z dysku /oszczedza laser/. no chyba ze masz jtag to nie potrzebujesz plyt mozesz grac z dysku. co to jtag szukaj na forum.
     
  4. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak nie chcesz kupować nowej lub lasera nagrywaj na verbatimach gry
     
  5. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Właśnie przekonałem się że chyba lepiej inwestować w lepsze płyty. Kupiłem "Titanium" bo tanie... na 5 płyt nagrałem tylko 1 grę :/ Nagrywam na laptopie ale mimo to te gry które zostały nagrane (jeszcze wcześniej nagrałem 2 na Esperanzach) jedna nie chciała się zainstalować na dysku niby z powodu brudnej płyty - a płyta czysta. Ok dzięki za rady. Będę nagrywał na Verbatimach.
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    laptopowe nagrywarki mają problemy z wiekszościa płyt i się nie nagrywają jak trzeba. a verbatimy nie są takie mega drogie aż porownaniu z orginałem i póżniej wymiana napedu lasara,warto dać kilka zł na lepsza płyte bo się w przyszłości zwroci. z fata napęd po byle jakich płytach pada laser, jak sie ma dysk troszke dłużej po ziała na takich płytach i konsola się mniej grzeje
     
Wczytywanie...

Poleć forum