1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk Barracuda ata 40 gb dla xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vibez, Grudzień 17, 2011.

  1. Vibez

    Vibez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebiatów
    Witam
    kupiłem sobie adapter usb 2.0 i dysk 40 gb dla xboxa 360 , najpierw podłączyłem go do komputera zeby sprawdzić czy działa , potem podłączyłem go pod ten adapter usb , sformatowałem go pod fat32. Wieczorem znów podłączyłem go komputera ale działa ani komputerze (bios go nie widzi , chyba jakiś konflikt pokazywało ) ani pod adapterem usb.
    Co mogło się stać z tym dyskiem?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    może wystarczy przestawić zworkę.

    ///zrobiłeś to, co Ci napisałem?

    spróbuj wejść do biosu, bo może ustawiło ten dysk jako pierwszy.
     
  4. Vibez

    Vibez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebiatów
    Po podłączeniu dysku do komputera wyskakuje coś takiego
    [​IMG]
     
  5. Vibez

    Vibez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebiatów
    w jaki sposób mam ustawić tą zworkę ?
    dodam ze dysk po podłączeniu na adaptera nie słychać zeby dysk chodził a gdy podłączyłem do mojego dysku 80 gb którego uzywam w komputerze słychać było ze dysk chodzi
     
  6. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    zmien zworke na slave, jak nie pomoze to moze w biosie masz ustawiony ten dysk jako pierwszy i po prostu zmien zeby byl drugi
     
  7. Vibez

    Vibez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebiatów
    Panowie ale ja po podłączeniu tego dysku nie wejść w bios bo od razu zwiecha....
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  9. Vibez

    Vibez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebiatów
    Próbowałem
     
  10. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    z tyłu dysku masz zworki. na dysku powinien być rysunek kiedy dysk jest slave, kiedy master. pokombinuj z ustawieniem zworki.
     
  11. Vibez

    Vibez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebiatów
    Ale dysk nie daje znaku życia ( nie słychać jak chodzi ) tylko szybko się grzeje
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dysk podłączasz w obudowie USB czy masz przejściówkę z małego ATA na duze i za jej pomocą podłączyłeś dysk do komputera ?
    Jak dysk po podłączeniu zasilania 5v grzeje sie to masz zwarcie na elektronice i dysk w sumie do wywalenia chyba ze dali ci jakąś gwarancje na niego

    P.S. Male dyski nie zawsze słychać gdy chodzą choć przy starej 40gb juz powinno je być słychać z "starości"
     
Wczytywanie...

Poleć forum