1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk do konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez El_Guaje, Listopad 29, 2011.

  1. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam otóż mam zamiar przerobić w najbliższym czasie przeróbką RGH.Mój problem polega na tym że przy RGH gdzieś muszę zainstalować te wszystkie programy do odpalania gier...w tym momencie posiadam tylko pendrive 8gb i zamierzam go wykorzystać do przenoszenia gier z kompa do konsoli.i teraz moje pytanie czy jak bym sobie skołował jakiś dysk ATA taki 3,5 z kompa np 40 czy 80gb to co potrzebuje do niego żeby podłączyć do konsoli?
    czy taka obudowa http://allegro.pl/alu-obudowa-dysku-3-5-czarna-ata-15a-f-vat-i1941450841.html tyko wystarczy? czy coś jescze trzeba dokupić...dzięki z góry
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Kup byle jaki dysk 2,5 sata.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  4. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak tylko taki dysk kosztuje ponad 200zł a to już jest cena masakra...poprostu chodzi mi o to co potrzeba do dysku 3,5 bo niestety inne opcje są dla mnie za drogie mimo że dużo lepsze...
     
  5. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. Dwid666

    Dwid666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak ja mam taką obudowę i dobrze się sprawuje przy xboxie jako dysk, tylko limit na 16 gb jest jak każdy na usb.
    Tylko jak będziesz montował dysk do tej obudowy, to ustaw sobie zworkę na dysku na master
     
  7. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ale co potrzebuje do takiego dysku jak go podłącze do konsoli?
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    albo wstrzymaj się trochę z zakupem - teraz ceny dysków poszły w górę z powodu powodzi w Tajlandii.
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  10. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    słuchajcie niechodzi mi o propozycje dysków bo dysk ATA 3,5 już posiadam sprawny więc tylko chodzi mi o to co potrzeba do podłączenia go do konsoli z myślą o RGH bo muszę gdzies instalowac i wrzucac gry czy filmy
     
  11. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
  13. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha czyli potrzebna jest tylko obudowa tak? a jak to jest z jakimiś limitami do 16gb ?
     
  14. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Przy RGH jak i przy JTAG-u nie ma żadnych limitów.Formatujesz dysk w konsoli i masz dostęp do całego dysku.Oczywiście te 16 gb zostanie zabrane na pliki systemowe konsoli.
     
  15. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli potrzeba mi tylko obudowy i pod usb konsoli podłączam obudowe z dyskiem w środku?
    te dyski 2,5 to drogie teraz niestety;/
     
  16. minibigii

    minibigii Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rawicz
    czy ja wiem czy drogie, mam za 140zł 320gb na sprzedaż 2,5 cala
     
  17. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No i kabel usb jeśli nie będzie go w zestawie z obudową.
    Ja za dysk 2,5 cala sata 120 gb dałem 42 zł a taka pojemność w zupełności mi wystarczy.Kupowałem go jako uszkodzony,bo gościowi padł laptop i myślał,że dysk też a okazało się,że dysk jest w 100 % sprawny :)
     
  18. El_Guaje

    El_Guaje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ale widzisz miałeś farta że tak trafiłeś;p

    no tak tylko ja niestety za całą naprawę xboxa i przeróbkę RGH muszę zapłacić 280zł i dodatkowe 150 zł na dysk to masakra....wole dołożyć do tej naprawy 30zł za obudowe i mieć dysk 40gb .... a kiedyś w przyszłości to się dokupi...



    a do dysku 2,5 co potrzebuje żeby podłączyć? też jakąś kieszeń czy normalnie się wkłada do konsoli do środka?
     
  19. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeżeli chcesz mieć dysk wewnętrzny co polecam to trzeba kupić oryginalną obudowę do dysku,lub nie oryginalną,ale pasującą do konsoli.W zależnosci od tego jaką masz wersję konsoli-fat czy slim.
    A jeśli nie chcesz mieć dysku wewnętrznego tylko zewnetrzny to musisz kupić obudowę pod dysk 2,5 cala no i w standardzie sata.
     
  20. Mamkers

    Mamkers Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Tak jest.
     
Wczytywanie...

Poleć forum