1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk do Xbox slim

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez _PlamKa_, Listopad 23, 2010.

  1. _PlamKa_

    _PlamKa_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ŁĘCZNA
    Witam , mam kilka pytań odnośnie dysku twardego do xbox'a slim.Mianowicie czy są jakieś podróbki ? Czy są jakieś różnice między oryginalnym dyskiem a podróbką? cena jest taka sama , prawie, ale nie chce kupować podróby .

    wydaje mi się że nie jest to oryginał: dysk 250GB do slim szybki 7200rpm gw 36 mieś (1326948808) - Aukcje internetowe Allegro

    DYSK TWARDY 250GB DO XBOXA 360 XBOX 250 GB SLIM (1329542178) - Aukcje internetowe Allegro - to 100% oryginał

    Czy warto zainwestować w stary dysk rozkręcić go i wsadzić do obudowy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak jest to zamiennik który jest lepszej jakości niż oryginał i ma 3 letnia gwarancję zamiast 1 rocznej
     
  4. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Tylko ten dysk można kupić za 160, a nie za 199.
     
  5. i_mouse

    i_mouse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak dokładnie nazywa się ten dysk, aby go można było odszukać za tańszą kasę ?
     
  6. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    niby tak ale ten masz juz przygotowany pod xbox i nie trzeba sie bawic.
     
  7. kabala

    kabala Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w sumie tak wyjdzie ok 200 zl z przesylka a masz juz obudowe ;)
     
  9. kabala

    kabala Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi pokazuje że przesyłka darmowa więc wychodzi 170zł za dysk 250GB w obudowie.
    Wole go mieć w obudowie. Tak bez obudowy to jakoś nie do końca wierze że się będzie stabilnie trzymał w tym boxie tym bardziej że jest umieszczony do góry nogami :)
     
  10. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl
    Kolega ma do sprzedania dysk z laptopa. Rozchodzi się o model Western Digital 1600 BEVS czy jakoś tak, w każdym bądź razie HDD ma 2,5 cala i 160GB na jego pokładzie.

    I teraz pytanie :

    Czy trzeba flashować ten HDD ?
    Jeżeli tak, to czy trzeba użyć oryginalnego Firmware'u z HDD o pojemności 120gb. Czy może te czasy już minęły i nie trzeba się bawić w to ?

    Kolejna sprawa, jeżeli wykonam (chyba że nie trzeba) flashowanie dysku to następnie trzeba go odpowiedno sformatować (utworzenie 3 partycji) i czy wykonuję się to z poziomu Windowsa i jakiego programu do tego użyć, jaki System plików itd. ?


    W przypadku XBoxów360 wszystko było jasne, czyli pare rodzajów HDD, możliwość podmiany na WD z wcześniejszą zmianą oprogramowania.

    Jak to się ma w przypadku Xboxa 360 Slim'a ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum