1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk i nowa aktualizacja - PROBLEM!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daniello83, Kwiecień 11, 2010.

  1. daniello83

    daniello83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam pewien problem i proszę o pomoc bo już nie wiem co robić.
    Otóż kupiłam dysk 250GB, chciałam na niego przenieść content ze starego dysku za pomocą transfer kit. Jednak musiałam najpierw zaktualizować konsole i wgrała mi się nowa aktualizacja przez co ten dysk 250GB stał się pamięcią masową. Na kompie do widzi jako dysk lokalny E: natomiast konsola już go nie widzi ;( Chciałam żeby ten większy dysk był jako dysk a nie jako pamięć usb. Nie potrafię tego odwrócić bo chce mieć jeden dysk, ten większy.
    Proszę o pomoc, bo już od 4 dni siedzę na forum i nic.
    Jeszcze dodam że x`a mam przerobionego.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adik1234

    adik1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Od kiedy masz konsole? Bo gdzieś czytałem, że te starsze xboxy nie widzą takich dużych dysków.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak ten dysk zostal sformatowany pod windowsem to kaplica. Obstawiam ze to WD wiec trzeba go ponownie przerobic by dzialal z xboxem.
     
  5. daniello83

    daniello83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dysk nie był formatowany pod windowsem. Wszystko odbywało się na konsoli. Natomiast dysk był widziany, jednak po tej aktualizacji, przed zgraniem danych, coś się pochrzaniło i dysku już nie widzi :(
     
  6. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    dysk musi zostac przygotowany do uzycia w konsoli. prawdopodobnie musiales cos schrzanic podczas kopiowana na komputerze - dysk zeby dzialal poprawnie musi zostac jeszcze raz przygotowany do pracy z konsola. jak to zrobic? ano łap sie linka
    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-podpiac-hdd-z-pc-do-xboxa360[bevs-bevt-beas-bjkt-bekt-velociraptor]-14421.html

    //EDIT
    poza tym na komputerze popranwnie dzialjacy dysk musi byc widziany jako urzadzenie pamieci przenosnej (jakos tak, u mnie bylo tak samo jakbym wlozyl 250GB pendrive) a nie jako 'fizyczny' dysk twardy
     
  7. wieo

    wieo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam
    nie bede zakladal nowego tematu ;) bo tutaj jest odpowiedni a wiec posiadam dysk WD 120GB taki jaki ma byc do xa ;) ale dysk byl uzywany w laptopie pod windowsem... wiec czy po zmianie firmware tak jak jest podane w temacie o przygotowaniu nowego dysku bedzie widoczny dla konsoli, bo gdzies tam jest napisane ze jesli dysk zostanie sformatowany pod winda to kaplica ;) czyli co musze miec nowy fabryczny dysk czy mozna uzyc straego z laptopa tylko go odpowiednio spreparowac?

    jeszcze jedno jesli odpowiedz na powyzsze bedzie "tak bedzie dzialal"
    to jesli na tym dysku byly 2 partycje to czy musze przywrocic dysk pod windowsem do jednej partycji czy po zmianie firmawere i formatowaniu w xboxie bedzie jedna :)

    Pozdrawiam
    Wiechu
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bedzie dzialal. hdd hackr usunie wszystko z dysku lacznie z partycjami i utworzy nowe.
     
  9. mauly

    mauly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam! Nie chce zakładać nowego tematu więc zadam pytanie związane z tematem: jeżeli mam dysk zewnętrzny na usb podzielony na 2 partycję, to podpinając go do "x" mogę zagospodarować miejsce dla xboxa?, bo zauważyłem ze mając dane na usb udostępniłem dla x nie całą zawartość to dane zostały na pendrive. Teraz główne pytanie czy ktoś już próbował takiej kombinacji i udostępniając 16gb z 250gb reszta danych pozostała?Mając 2 partycję mogę zawsze stworzyć 3 z wolnego miejsca ale "x" skorzysta z tego ? Pytam bo nie mam możliwości zgrania tych danych, jak będę miał możliwość to na pewno to przetestuję i podzielę się uwagą jeśli ktoś będzie zainteresowany, szukałem takiego tematu ale niestety nigdzie nie znalazłem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum