1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dysk jest nieobsługiwany - po nagraniu gry xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jajoz, Listopad 11, 2014.

  1. jajoz

    jajoz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, nagrałem dziś dwie gry. wkładam do konsoli, miniaturka gry jest, płyte odczytuje i gdy klikam aby gra się włączyła wyskakuje komunikat dysk jest nieobsługiwany. Wcześniej nie miałem w ogóle żądnych problemów i każda gra działała. Ma ktoś jakiś pomysł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zła wersja przeróbki do gry
     
  4. jajoz

    jajoz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
  6. jajoz

    jajoz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Topologia dograna przez abgx?
     
  8. jajoz

    jajoz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie przepuszczałem przez agbx, nigdy tego nie robiłem. Ściągałem, nagrywałem i działało.
     
  9. jajoz

    jajoz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przepuściłem, prosze zobaczyc
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  10. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
  11. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam identyczną sytuację, wcześniej nagrywałem i było ok. Mam LT 3.0, dash 2.0.16767, nagrywarka Ihas 124b z wgranym lt max czy jak się to nazywało, nagrywam programem ImgBurn,płyty to Platinum 8,5 GB DVD+R, wszystko poustawiane według poradnika,wypaliłem już wiele płyt i wszystkie chodzą bez zarzutu,ale ostatnie dwie wypalone pokazują błąd z pierwszego postu o nieobsługiwanym dysku,dodam,że nigdy nie dogrywałem topologii,ani nie przepuszczałem obrazu przez abgx360, 99% gier pobieram z SG (nie wiem czy mogę podać pełną nazwę,ale zainteresowani wiedzą o którą chodzi) i zawsze tylko rozpakowywałem grę, wrzucałem i nagrywało, dodam jeszcze, że w ImgBurn mam ustawioną weryfikację i ją przechodzi bez żadnych błędów. Dodam jeszcze screeny z abgx360:
    [​IMG]
    [​IMG]
    z tych screenów wychodzi, że nie mam dogranej topologii,ale nigdy nic nie dogrywałem.
     
  12. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak jak napisał Pat80 - napraw ABGX (plik *.ini) i przepuść przez naprawiony ABGX

    potem nagraj raz jeszcze (prównaj wcześniej screeny z abxg przed i po jego naprawie)
     
    1 osoba to lubi.
  13. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ten screen z abgx jest już po naprawie (wrzuciłem plik *.ini do folderu podanego w poradniku). Przed naprawą też było "Topology data is blank!",reszty szczegółów nie podam po loga wcześniejszego nie zapisałem.
     
  14. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    dzisiaj ponownie przepuściłem ten obraz i już jest chyba ok (widocznie trzeba było uruchomić kompa, żeby ta naprawa zadziałała), mam jeszcze jedno pytanie czy jak jest już topologia to mogę "na pewniaka" nagrywać i gra się odpali i zniknie komunikat o nieobsługiwanym dysku? dla pewności daje jeszcze screen z abgx
    [​IMG]
     
  15. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    teoretycznie możesz - ale jak sam pewnie wiesz - w przypadku wypalania na LT+ czy nawet z iHas'em - nikt Ci nie da pewności 100% - to niestety nie jest RGH gdzie wyszstko jest "straightforward" :)
     
  16. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Acha to jak wróce do domu to wypale i dam znać,a przy okazji mam jeszcze jedno pewnie laikowe pytanie,jak już raz wyszło,że topologia jest dograna to:
    a.) już nie przepuszczać przez abgx przed nagraniem
    b.) czy gdybym dla pewności chciał ponownie przepuścić to dogra jeszcze raz czy po prostu tylko sprawdzi,że jest?
     
Wczytywanie...

Poleć forum