1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk mniejszy niż 250 GB do Slima

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qooblu1996, Styczeń 21, 2013.

  1. qooblu1996

    qooblu1996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bełchatów
    Witam

    Mam taką sprawę, otóż trochę uzbierałem kaski i chciałem kupić dysk do Xboxa 360 Slim 4GB (używany pół roku). Wole oszczędzić napęd i w ogóle. Ale nie mam aż tyle gier, poza tym niektóre mogą iść z płyty bo czasami pożyczam, niepotrzebne mi będzie na pewno 250 GB. A że chciałem jeszcze coś innego kupić, to wolałbym kupić dysk około 60GB, tak żeby bez problemu go czytał. Szukałem, ale oryginalnych dysków nie widzę, są jakieś od starych, oryginalnych xboxów, ale nie wiem czy to bezpieczne, bo są w tej starej kasecie, trzeba by było to rozkręcać itd.
    Myślałem żeby kupić coś z tych WD Scorpio 2,5 i przerobić pod Xbox (nie banują za to?, bo kiedyś czytałem że i owszem), ale problem w tym że nie wiem czy po pierwsze pod Slim będą te certyfikaty czy inne pierdoły żeby on obsłużył to 60 GB, a po drugie w ogóle nie ma takich dysków 60 GB. Dzięki za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    to kup 120gb nie banują za te nie oficjalne dyski .a dyski z fatów też działają na slim bez problemu. Do slim nie jest potrzebna kieszeń na dysk można dysk wsadzić bez tego. ale minus ,że cieżko się go wyjmuje póżniej.
     
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No właśnie.Czyli kieszeń warto mieć.
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    kwestia 30zl-40zl :) jak komuś szkoda to nie trzeba. i po co dysk wyciągać?
     
  6. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Warto zainwestować w kieszeń.
     
  7. Grzecho

    Grzecho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Polecam dysk zewnętrzny podpinasz na usb i masz ile dusza zapragnie. A jak potrzebujesz to odpinasz i masz do użytku np. do kompa :p
     
  8. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    A jak nie ma rgh to po wuja bo dysk zewnetrzny?

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  9. pestek1771

    pestek1771 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tuchola
    Ja na twoim miejscu kupiłbym dysk 60 albo 120 od fata i przełożył do kieszeni do slima, bo jak Ty się boisz rozkręcić obudowę dysku to tym bardziej można coś rozwalić jak nie pójdzie Ci w przerabianiu dysku na komputerze.
     
  10. Patryk Jaworski

    Patryk Jaworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przerabiam dyski Wd Scorpio blue w rozmiarach takich jak Były w slimie i phacie
    To jest: 20,60,120,250 i 320 GB
    Działają w slimie i phacie.
    Po więcej info pisz na emaila jawor1099@world-polis.aq.pl lub PW
     
  11. qooblu1996

    qooblu1996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bełchatów
    Kupiłem dysk (WD1200BEVS), ale niestety nie chce się sflashować. Wyskakuję błąd w HDDHackr: "No ATA devices present" (przed tym wyskakuje mi 6, nie wiem jak to nazwać, portów (IDE Master 0, IDE Slave 0 itd., przy wszystkich dopisek none). Resetowałem ustawienia biosu, zmieniałem port do którego jest podłączony. Również próbowałem ze starszą wersją HDDHackr (1.25). Wszystko jest na pewno dobrze podłączone, BIOS dysk widzi, Windows również (da się w nim normalnie z niego korzystać).
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Dysk mniejszy niż 250 GB do Slima

    Tryb sata ustawiony na idę a nie na ahci?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. qooblu1996

    qooblu1996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bełchatów
    No na IDE, chociaż nie wiem czy to dokładnie o tą opcję chodzi (bodajże w zakładce Integrated Peripherals, były do wyboru: IDE, Raid, ACHI). Dodam że mam płytę główną GIGABYTE Ga-m56s-s3

    EDIT:
    Udało mi się sflashować dysk, ale jak mam go teraz bez kasety włożyć do Slimki? Dzisiaj muszę go podłączyć, ale nie mam kieszeni. Gdy go wsuwam to niby tak jakby idealnie się zaczepił, ale robi się to chyba za łatwo, w ogóle bez oporu, do pewnego punktu i koniec, jakby po prostu nie wszedł. Czymś go podeprzeć czy cóś?
     
  14. Patryk Jaworski

    Patryk Jaworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Musisz trafić we wtyczki w xklocku i perfekcyjnie usadowić dysk na youtube jest. Ja nie mam slima to ci nie pokaże :(
     
  15. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Dysk od Fata pasuje do slima to jest tnen sam dysk tylko w innej obudowie jak rozkrecisz obudowe od fata to tylko kabelek odczepiasz i dajesz do obudowy od slimki i tyle.
     
  16. qooblu1996

    qooblu1996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bełchatów
    Dobra, udało mi się dysk sflashować. Niestety, nie odkryłem jak to zrobić na moim komputerze, wszystko natomiast poszło elegancko na PC siostry. Zrobiłem taką zakładkę z papieru, akurat idealną i na niej wsunąłem dysk i poszedł. Potem ją wyciągnąłem, wszystko widzi, elegancko (chociaż obciął mi 20GB z tych 120!).
    Dzięki wszystkim za pomoc!
     
  17. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zawsze obcina jak masz dysk 20gb to i tak mozesz uzytkowac tylko okolo 13gb miejsca kal 60 gb to cos kolo 50 a widocznie jak 120 to tylko 100 :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum