1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk na usb jako główny hdd konsoli przy RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ex400, Styczeń 11, 2014.

  1. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Otóż zakupiłem niedawno SLIMke z RGH 4gb bez dysku wewnętrznego, no i chciałbym teraz sobie dokupić dysk zewnętrzny 2.5" na usb i go podlączyć do konsoli żeby czytała go jako swój oryginalny, wewnętrzny dysk. Może mi ktoś dokładnie wyjaśnić jak to zrobić? Przeczytałem już dużo tematów na temat całego RGH i już mam mętlik w głowie. Z góry dziękuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Wnioskuje ze fsd juz masz na pamieci wew. Poprostu podlaczasz dysk do konsoli w fsd ustawiasz sciezke do folderu z grami i hulasz:)

    Wysłane z mojego ST26i
     
  4. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No na razie mam taki mały dysk 18gb pod usb i to na nim mam fsd i z niego odpalam, ale jak już będę miał nowy, większy dysk to przerzuce fsd na pamięć wenętrzną.
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli chciałbyś aby dysk działał jako wewnętrzny to musiałbyś wyjąć go z obudowy i włożyć do konsoli. Potem konfigurujesz pod konsolą i już.
     
  6. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to nie mogę zrobić tak, że podłącze go sobie do konsoli przez usb i TYLKO I WYŁĄCZNIE na nim będę miał gry i nigdzie indziej nie bede musiał wrzucac?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli tylko gry to tak, ale przykładowo będziesz miał jakąś grę, w której będziesz musiał wrzucić content i niestety z dysku zew ci nie odpali.
     
  8. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to lipa niestety :/ Czyli jak będę miał, np. dysk zew. 250Gb, a pamięć w konsoli 4Gb to nie będę mógł mieć wgranych na dysku jednocześnie, np. GTA V, Forza 4 (dvd1 i dvd2), jakieś Call Of Duty i jeszcze jakieś gry co będę musiał wrzucić content?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie. Też tak chciałem zrobić u koleżanki (obecnie już ma wew) i wgrać content do Forzy na dysk zew. Niby wszystko wrzucone ale niestety nie "widzi" tego. Po wrzuceniu na wew wszystko śmiga.
     
    1 osoba to lubi.
  10. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jedyne wyjście to kupić dysk wewnętrzny. Dziękuję za pomoc.
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Albo zewnetrzny 2,5" i wyjecie go z obudowy i wpiecie do slimki :p
    Nawet bez obudowy ... ponoc do max 2Tb.
    Jesli jeszcze nie kupiles,to kup jakikolwiek 2,5" sata.

    Wysłane z tapatalka
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  12. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Taki taki...przy rgh normalnie taki dysk bedzie dzialal. Org od slimki wyglada inaczej bo jest w obudowie..w srodku jest taki sam.
    W slot na dysk w slimce normalnie taki dysk wpinasz, i nawet obudowa nie jest potzebna.

    Wysłane z tapatalka
     
  14. ex400

    ex400 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie mi o to chodziło czy jest potrzebna obudowa czy też nie, dzięki.
     
  15. kadlubek0_0

    kadlubek0_0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Nowy na forum więc pewnie pierwsze pytania będzie krytyka. Ale czyt to pierwszy raz :)
    Slim 4g kupiony dysk WD5000lpvx z serii Blue. po włożeniu do x-a nie widzi go. Pewnie najpierw podpięcie pod kompa i format na FAT? czy tak ? proszę o instrukcję krok po kroku lub linka. dzięki.
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wystarczy, że włożysz go do konsoli i sformatujesz go pod nią. (NXE > Ustawienia > Pamięć masowa)
     
  17. kadlubek0_0

    kadlubek0_0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sęk w tym że konsola nie widzi tego dysku i w związku z tym nie mam możliwości formatowania. Proszę o dalsze porady.
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz rgh?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. kadlubek0_0

    kadlubek0_0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie nie mam RGH. Oryginał konsola na gwarancji.
     
  20. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zew formatujesz pod xboxem i masz 32gb na użytek do content.
     
  21. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jak mogę podłączyć dysk zewnętrzny 2,5 cala 500GB który ma wejście tylko USB ? Muszę go rozebrać, ale dodatkowo potrzebuje jakiś kabel tak ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum