1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk nie jest obsługiwany!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kubassie1323, Grudzień 25, 2014.

  1. kubassie1323

    kubassie1323 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    Witam.
    Otóż mam problem z moją konsolą, a dokładnie z grami. Moja konsola to Xbox 360 Elite LT 3.0 z najnowszym dashem. Po włożeniu dysku do napędu wyskakuje błąd : "Dysk nie jest obsługiwany" albo czasami żebym wyczyścił dysk, ale tylko w kilku grach. Przykładowo Far Cry 4 działał mi bez problemu około 2 tygodnie temu lecz na następny raz ten błąd zaczął mi wyskakiwać. A co ciekawsze koledze ( profil Saintx ) który ma Xbox 360 Premium LT 3.0, wszystkie gry działają a mi tylko niektóre.
    Ostatnio rozbierałem konsole i czyściłem laser alkoholem izopropylowym lecz to nic nie dało, błędy te same.
    Dodam jeszcze, że przez abgx'a wszystko robię tak samo i jedne gry działają a jedne nie.
    Czym to może być spowodowane ?
    Laser już wysiada ? a może źle wyczyściłem ?
    Proszę o odpowiedź! :/
    Jakby ktoś chciał wiedzieć coś więcej to pytać
    Dodam jeszcze, że konsola to Jasper
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 25, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pawkus

    Pawkus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Piękne
    A czy Gry które masz na dysku o ile masz, działają? np:demonstracyjne wersje gry?
    tu masz link w którym jest pokazane jak należy czyścić laser.
     
  4. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na forum masz opis jak podnieść moc lasera. Będzie potrzebny miernik. Jak zwykle zalecam ostrożność. Dużo też zależy od jakości płyt i nagrywarki na jakiej nagrywasz.
     
  5. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć wam mogę wam powiedzieć że podkręcanie lasera jest tylko tymczasowym rozwiązaniem , trzeba będzie pomyśleć o wymianie laser a najlepiej napędu też tak miałem gry chodził dobrze jak je wypaliłem a po kilku dniach błąd o nierozpoznanym dysku.
     
  6. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście, że jest to rozwiązanie tymczasowe. Laser się po prostu kończy. Niektórym jednak działa nawet i rok po takiej operacji, więc może to być jakimś (chwilowym) rozwiązaniem. Dużo też zależy od tego jak używa się konsoli. Gry instalowane na twardym dysku korzystają tylko z płyty przez chwilę (w celu weryfikacji). Można w ten sposób wydłużyć żywot napędu DVD.
     
  7. kubassie1323

    kubassie1323 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    Pawkus, tak te gry co mam na dysku się normalnie instalują ale już ich nie włączę.
    Co to podkręcania to spróbuję ten sposób i dam znać co dalej.
     
  8. kubassie1323

    kubassie1323 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    A więc podkręciłem laser, miał około 6 i zmieniłem na 4,30 ale niestety to nic nie dało i dalej te same gry z tymi samymi błędami...
    Co więc mi pozostaje ?
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeżeli piszesz ze gra działała ok, a po jakimś czasie dostajesz komunikaty o błędach odczytu, to pozostaje wymiana lasera.

    Edytuj posty, nie piszesz jeden pod drugim, i nie ma potrzeby zakładania nowych wątków.
     
    kubassie1323 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum