1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez frusty444, Lipiec 22, 2008.

  1. frusty444

    frusty444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedy nagrałem płytkę, w ImgBurn i włożyłem ją do napędu wyskoczył komunikat "Dysk niemożliwy do odtworzenia."
    Płytki Verbatim DL 2,4x,
    Nagrywarka Pioneer 215 - zupełnie nowa, zakupiona dzisiaj
    Napęd BenQ, iXtreme 1.4
    Załadowałem wszystkie patche itd.


    W związku z tym, że widziałem podobne tematy w ISO dodam, że:
    - zmieniłem już ustawienia w IMGburn
    - Kupiłem nową nagrywarkę
    - zmniejszyłem prędkość nagrywania
    I NIC NIE POMAGA! proszę o jakiekolwiek sugestie lub pomoc...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    hmmm może masz laser zepsuty?? sprawdzałeś czy oryginały ci działają czy nie?? jeśli niesprawdzałeś to sprawdź
     
  4. frusty444

    frusty444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    tak, działają mi oryginały, i każda inna płytka. poza tymi które ja nagrywam :'(
     
  5. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    a na pewno masz przerobioną o_O
     
  6. frusty444

    frusty444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    tak, konsola jest w 100% przerobiona, Ixtreme 1.4 - pozatym kupiłem konsole wraz z gierkami nieoryginalnymi, jak i oryginalnymi, i wszystkie działają!


    jest jednak mała różnica między tymi nieoryginalnymi działający a tymi nagranymi przeze mnie -
    Po wrzuceniu do komputera, na dobrych , pokazuje się filmik, żeby płytkę włożyć do X'a
    Na tych wypalonych przeze mnie, komputer nie otwiera nośnika, tylko jest napisane, że płyta
    jest żle sformatowana i, że windows nie może jej odczytać
     
  7. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    napewno nagrywasz obraz z pliku .dvd?? bo moze tego to wina
     
  8. frusty444

    frusty444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    tak... nagrywam z pliku .dvd ... :/

    Myślałem, że nagrywarka jest popsuta, ale płyty DVD+/-R oraz CD nagrywa szybko i dobrze.
    Poza tym poszedłem do kumpla razem z obrazem i po nagraniu jest to samo...
    już nie mam siły... straciłem już 6 płytek Verbatima.... ... a efekt jest zawsze taki sam.
     
  9. t0mall

    t0mall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    Czasami pomaga reinstalacja systemu.
     
  10. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    Idź do kogoś kto ma nagrywarkę LG, nagraj u niego i obadaj sprawę...

    PS. Masz płyty w 1 Cake (10 płyt) czy kupujesz pojedynczo?
     
  11. frusty444

    frusty444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    Miałem nagrywarkę LG, ale była uszkodzona i wymieniłem na Pioneera, ale jak widzę, to był błąd.
    Mam całego Cake'a.
    Byłem już u kumpla który ma Lite-ona i był ten sam problem. Nie znam nikogo kto miałby LG.
     
  12. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    Ale wiesz to może być wina płyt raz miałem tak że cały Cake był uszkodzony. Choć może być to wina nagrywarki... Ja mam LG 49 gierek wypalone na płytach Verbatim/Platinum i każda jedna działa... mojego LG nie oddał bym za żadną inną nagrywarkę ;D

    PS. LiteOn nie nadaje się wcale do nagrywania gier na X'a idź do kogoś kto ma inną nagrywarkę niż LiteON.
     
  13. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Dysk niemożliwy do odtworzenia. (edit)

    hehe ja tez mam LG i nawet na płytach Omega nagrywa dobrze gierki na X'a ale Omega juz niekupuje bo za szybko sie rysują ;/ Mój napęd to LG GSA-4167B z najnowszym biosem dostępnym do tego napędu: DL13
     
Wczytywanie...

Poleć forum