1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk od laptopa do xbox 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez szachynyny200, Luty 13, 2015.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. szachynyny200

    szachynyny200 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam jak sformatować dysk od laptopa zeby działał na xbox 360.Bo kupiłem obudowe na dysk do xbox 360 włozyłem dysk podpinam i zapomniałem sformatować próbuje na rózne sposoby sformatować dysk od laptopa na fat32 tylko ze nie mozna.Formatuje go w laptopie ale nie wiem jak bo w mój komputer i formatuj nie działa.jest na nim windows 7.Jak to zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale co chcesz zrobić dokładnie?
    Jeśli wsadziłeś dysk w oryginalną obudowę dysku XBOXa, to musi po pierwsze być to konkretny dysk (producent, pojemność) oraz musisz dysponować wsadem (firmware - plik .bin), którym podmienisz dotychczasowe oprogramowanie dysku. Po tej operacji będzie dopiero widziany przez XBOXa.
    Jeśli jest to obudowa USB, to maksymalny dostępny obszar dla XBOXa zostanie ograniczony do 32 GB.
    Zakładam, że nie masz przeróbki RGH, bo wtedy wszystko co powyższe jest nieaktualne. Formatujesz dysk (FAT 32), podłączasz i to wszystko.
     
  4. szachynyny200

    szachynyny200 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dysk hp,320 gb nie mam rgh.Mozesz mi podać jakiś poradnik albo napisać,Obudowe na dysk juz mam kupioną orginalna od xbox360?
     
  5. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  6. szachynyny200

    szachynyny200 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czyli nic nie zrobie nie moge sformatować tak jak pendrive włozyć w obudowe i do xbox360?
     
  7. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    W oryginalną obudowę: nie, pod USB: tak.
     
  8. szachynyny200

    szachynyny200 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak mam orginalną juz kupioną
     
  9. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to dokup pasujący dysk albo ją sprzedaj. Nic więcej nie poradzisz.
     
  10. szachynyny200

    szachynyny200 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a jak podłącze go do komputera przez usb i sformatuje jak pendrive do xbox 360 i włoze do orginalnej obudowy xbox 360 i do konsoli to bedzie działało?
     
  11. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czytasz kolego co do Ciebie piszę? Czytałeś temat z linka, który podałem?
    Cyt: "W oryginalną obudowę: nie, pod USB: tak.".

    NIE! XBOX tak sformatowanego dysku w oryginalnej obudowie NIE zobaczy!

    Proszę Moderatora o zamkniecie tematu. Tu już nie ma nic więcej do dodania. Napisałem cztery posty dokładnie o tym samym.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum