1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk przenośny 500GB a utrata danych po podłączeniu do X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iUSA, Październik 2, 2013.

  1. iUSA

    iUSA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam pytanie. Posiadam dysk przenośny 500GB. Słyszałem od kolegi, że po podłączeniu do X360 mogę stracić wszystkie dane. Czy da się przed tym jakoś uchronić? Nie posiadam w swojej konsoli HDD a przydałoby się zgrać gry, żeby konsola mniej buczała:)

    PS.

    1. Wiem, że X360 będzie widział jedynie 32GB z mojego dysku
    2. Czy jednym z rozwiązań jest: zgranie danych na komputer, podłączenie pustego dysku do X360 i pozapisywanie gier, następnie dogranie danych z komputera na przenośny HDD? Dalej istnieje ryzyko usunięcia danych?

    Z góry dzięki za odpowiedź:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A czy Ty w ogóle masz przeróbkę jtag/rgh ?
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    A po co mu rgh do 32gb ?? może zgrać płytę i mieć ją w napędzie w celu weryfikacji .....
     
  5. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    1) Zgraj wszystkie dane z dysku na komputer.
    2) Następnie sformatuj ten pusty dysk i utwórz 2 partycje : pierwsza (główna) 32gb sformatowana na FAT32. Druga zawierajaca całą resztę miejsca, sformatowana jak ci się podoba.
    3) Po podłączeniu takiego dysku do konsoli XBOX wykryje pierwszą partycję - skonfiguruj ją jako urządzenie magazynujące. Jak już to zrobi to podłącz dysk do kompa.
    4) Po podłączeniu do kompa, jeżeli dajej są 2 partycje i pierwsza będzie w całości zajęta a nie będzie miała nic (poza ukrytym folderem XBOX360) to spokojnie możesz spowrotem przerzucić dane z PC na drugą partycję.

    Pozdrawiam,
    Petroz
     
    1 osoba to lubi.
  6. iUSA

    iUSA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedź.

    Dysk wg Twojego polecenia sformatowałem na dwie partycję. Zrobiłem to w zarządzaniu dyskami z menu Windows. Jedną E: 32GB- podstawową FAT32, drugą F: 400ileśGB w NTFS. Po podłączeniu do X360 i skonfigurowaniu, wszystko jest OK. Po podłączeniu dysku z powrotem do komputera jest jeden dysk w formacie FAT32. Czyli niestety się nie udało. Coś robię źle?
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Według twojego opisu robisz wszysko ok. Naprawdę dziwne, że konsola zrobiła coś z tą drugą partycją... nie powinna jej wogóle ruszyć, bo po pierwsze nie jest to partycja podstawowa, a po drugie - nie jest to fat32...

    To spróbuj teraz jeszcze raz utworzyć tą drugą partycję NTFS. Po takim zabiegu po podłączeniu dysku do konsoli powinno wszystko być ok. Na wszelki wypadek nie zgrywaj jeszcze danych z konsoli na tą partycję 32gb.
     
    1 osoba to lubi.
  8. iUSA

    iUSA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trochę pokombinowałem, zrobiłem wg Twojego polecenia jeszcze raz, trochę po swojemu i wszystko jest OK! :) Wielkie dzięki za bardzo fachowe porady, dobrze by było częściej tak szybko rozwiązywać problemy. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum