1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk? przydatny?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mantf, Październik 9, 2010.

  1. mantf

    mantf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy warto dokupić do Xboxa 360 dysk?
    Nie chodzi mi tu o komfort w sensie chodzenia i wkładania płyt bo mi to nie przeszkadza.

    Mam na myśli, czy po dokupieniu dysku do X'a będą mi gry mniej lagowały, bugowały? np. Kiedy jade szybko w gta iv to dopiero zaczyna się pojawiać Ulica, (gra oryginalna)

    Dysk pomaga w szybszym odczytywaniu gier? Mniejsze loadingi mniejsze "zamulanie"?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SeDaN

    SeDaN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrostkowo Nowe
    Warto kupić dysk dlatego że po zainstalowaniu gier będą się szybciej wczytywały i nie będziesz miał tych lagów między innymi w GTA IV.

    Jeśli pomogłem to podziękuj.
     
  4. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Dodatkowo komfort pracy konsoli bardzo się podnosi jeśli posiadasz dysk...
     
  5. residentosevilos

    residentosevilos Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    dodam rowniez ze bedziesz mogl zgrywac na dysk rozne dlc,demo itp.ja np.bez dysku nie umiem grac bo gram przewaznie w nocy i wkurza mnie ten halas napedu,a tak jak z dysku gram to ladnie cichutko :)
     
  6. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    dokładnie cichsza praca mniejsze uszkadzanie płyt ale płyty i tak trzeba wkładać więc nie będziesz siedzieć cały czas :p
     
  7. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    jak przechodzisz gry po kolei, to mozesz podlaczyc jakiegos pena, z 8 gb i wrzucic gre, serwowac, jesli nie jestes zbyt wymagajacy to jest to dobre wyjscie. no i tansze
     
  8. marysienki

    marysienki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konin
    Witam a ja mam takie pytanie , dzisiaj zakupiłem dodatkowo dysk 120 GB był wkładany zamiast 20GB , konsole posiadam w wersji Arcade Jasper, a podczas zgrywania gier wyskakuje mi kolo 95-97% komunikat iż nie można zgrac gry na dysk ponieważ moze byc uszkodzona czy cos podobnego , zeby przeczyścic ja scieraczka ...a co do fifa 11 i f1 to fakt mi z dyskiem gry chrupią :| a bez działaja płynie dziwne .. :|, zgóry dzieki za odpowiedz :)
     
  9. KamilCR7

    KamilCR7 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Wartko kupic dysk. Nawet jak bedziesz mial dysk i tak bedziesz musiał wkładać plyty
     
  10. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    plusy
    konsola działa o wiele ciszej
    laser się nie męczy długowieczność działania
    nie ma doczytywania się tekstur i lagów w grach np GTA4 czy nowa castlevania;))
    minusy dla niektórych to cena ja kupowałem rok temu 120gb za 250zł teraz na pewno jest taniej;))

    @marysienki
    radzę wyczyść cashe
    dysk oryginalny M$??
    oryginalne gry czy kopie??
     
  11. marysienki

    marysienki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konin
    a jak mogę wyczyścic ten cash??w co trzeba wejsc ? , co do dysku to byl w tej obudowie oryg.20GB M$ ale jest teraz włożony 120GB , a co do gier do kopie ...
    czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz ;)
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    w ust xa jest taka opcja
    jak kopia to może być źle wypalona;))
    albo hdd się psuje ale najpierw wyczyść cashe
     
  13. marysienki

    marysienki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konin
    a gdzie doklanie wejsc w w te ustawienia x'a ,masz na mysli : pamiec->dysk twardy-> opcje urzadzenia i chodzi Ci o "wyczyśc pamięc podręczną" ??? a co do hdd ze sie psuje to jak zgrywałem dodaki z 2 plyty forza 3 to normalnie sie zainstawlowały i ogolnie to nie mam zadnych problemów z zapisywaniem savów tylko te 2 gry sie krzacza f1 i fifa 11 jak mam podpiety dysk bo bez dysku juz dzialaja poprawnie :p dziwne .. a czyszczenie pamieci podrecznej juz robiłem .. i nic nie poskutkowało .. co do zle wypalonych plytek to tez sie tak dom yslałem wiec teraz zastanawiam sie nad zakupem nagrywarki a co sadzisz o tej nagrywarce z tej serii : Sony Optiarc AD-72xx series
     
  14. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    tak o to chodzi;))
    @Edit
    niewiem jak sony to na pewno dobra ja mam z samsunga;))
    wypal na verbatimach 4 predkość i po krzyku wiem płyty drogie ale prawie 100% pewność że bedzie ok
     
  15. marysienki

    marysienki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konin
    dzieki za odpowiedz :) , co do płytek to zawsze nagrywam na Verbatimach z predkoscia 2,4 ... wiec mowisz ze z szybsza ??
     
  16. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    Ja nagrywam zawsze 4
     
Wczytywanie...

Poleć forum