1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk slim

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Kser, Styczeń 5, 2011.

  1. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Czy jezeli kupie dysk do starego xboxa nie slima w obudowie i zdejme obudowe czy ten dysk bedzie pasowal do slima?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. GrooBass

    GrooBass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wolne Miasto Gdańsk
  4. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Oczywiście że będzie jest to banalnie proste rozkręcasz obudowę dysku śrubokrętem torx ( nie pamiętam nr ale chyba 8) wyciągasz dysk i kable bo do slima jest nie potrzebny i wkładasz sam dysk do slima ( z góry bez kabli i innych i działa ) oczywiście albo oryginalny dysk M$ albo WD odpowiednio przerobiony do pracy z xem można kupić taki za ok 185zł 250gb na allegro
     
  5. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Czyli jak kupie 60 gb dysk w obudowie do starego iksa zdejme obudowe i wloze do slima tp bedzie dzialac


    Wyslano z lg gt540
     
  6. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Tak
     
  7. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    Musisz go troszkę " przerobić " ;)
     
  8. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Przerobić w sensie wyciągnąć z obudowy i wyciągnąć kabel nie myl go bo przerabia to się dyski WD ale na allegro jest dużo przerobionych i nie przerobionych które możesz sobie sam przerobić 250gb za ok 185zł+ przesyłka jak na razie to najbardziej opłacalne rozwiązanie za tą kase masz 250gb a 60gb w obudowie kupisz za 100zł nie kala się lepiej dołożyć i kupić WD 250 masz pewność że szybko ci miejsca nie braknie
     
  9. KrAsZ-ann

    KrAsZ-ann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za 240 złotych są oryginalne dyski Microsoftu 250GB w obudowie do Slima. WD kosztuje około 180-190 złotych, więc chyba alternatywa Microsoftu warta wydania większej kasy.
     
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Up:
    Nie kupisz oryginalnego dysku M$ za 240zł ( chyba 120gb albo 20 za 100zł) to jest ściema to jest dysk WD włożony do obudowy z dysku od slima i to wszystko ja mam tak tylko że w oryginalnej obudowie do fata ( obudowa dysku ) i też mógłbym mówić że mam oryginał i już nie jeden mówił że ma oryginał a tu rozczarowanie po rozkręceniu obudowy WD tyle że dyski WD są dobre niczym się nie różnią od M$ ( oczywiście dysków nie produkuje M$ tylko Samsung i Hitach ale dla M$ produkują specjalne dyski tylko do Xa ) a i pokaż link do tego dysku niby oryginalny za 240zł
     
  11. GrooBass

    GrooBass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wolne Miasto Gdańsk
  12. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    nie pasuje mi tylko jedno w tej aukcji! gwarancja 36miesięcy door to door to nie w stylu microsoftu - z reguły 12 miesięcy na akcesoria daja!!
     
  13. GrooBass

    GrooBass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wolne Miasto Gdańsk
    A tak przy okazji to właśnie zamówiłem ten dysk. Rozumiem, że mimo, że dysk jest w obudowie to normalnie będzie go można włożyć do X 360 SLIM 4GB i tekst na aukcjach "Dysk już bez obudowy, gotowy do włożenia do konsoli" to tylko chwyt? Potrzebuję jakąś specjalną wiedzę, żeby go włożyć czy od tak po prostu wetknąć?
     
  14. GrooBass

    GrooBass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wolne Miasto Gdańsk
    Głupio by było z mojej strony narzekać, że za długa gwarancja. Poza tym przy zamówieniu napisałem, że "mam nadzieję, że to org. MS a nie WD w org. obudowie od MS". Zobaczymy co napiszą
     
  15. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Jak dla mnie to WD o obudowie M$ ja też taki kupiłem tylko w obudowie do fata i za tą samą kase i koleś też pisał na aukcji że w środku oryginalny od M$ (Czyli samsung albo hitach ) ale potem jak z nim pisałem to powiedział że to WD w oryginalnej obudowie i na tym się ta oryginalność kończy i w tym przypadku będzie tak samo co nie oznacza że WD są złe wręcz przeciwnie są bardzo dobre ale ludzie na aukcja grają nam na psychikę bo wiadomo że każdy kupi tam gdzie piszę że oryginał. Był taki koleś co kupił a ebay-u dysk za 180zł ( w przeliczeniu z przesyłką ) i się tak rzucał że ma oryginalny też do slima wrzucił zdjęcia jak był zapakowany plomby itp oryginalne pudełko powiedziałem to rozkręć i rozmowa była inna okazało się że w oryginalnej obudowie i pudełku był poczciwy WD i jak kupujesz dysk 250gb w obudowie za 200-240zł to nie łudź się że będzie on oryginalny taka brutalna prawda
     
  16. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    To na 100% WD w obudowie...nie ma mowy ze oryginalne dyski MS kupić za taką kasę...Sam sprzedaje na allegro obecnie dyski WD, ale przynajmniej piszę prawdę i sprzedaje bez obudowy która praktycznie nie jest do niczego nie potrzebna...
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No, ale jak można mieć w tej samej cenie z obudową to lepiej ja mieć:)
     
  18. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    250GB MICROSOFT DYSK TWARDY XBOX 360 SLIM KINECT (1416736864) - Aukcje internetowe Allegro tutaj masz 250GB albo 120GB MICROSOFT DYSK TWARDY XBOX 360 SLIM KINECT (1416736866) - Aukcje internetowe Allegro 120GB i masz orginalny. Ale i tak najlepiej zanim zamowisz napisz do kolesia zeby wyslal ci zdjecia jak dysk jest w opakowaniu. Powinno to wygladac tak http://www.gadgetvenue.com/wp-content/uploads/2010/08/Xbox-360-Slim-250GB-Hard-Drive-300x224.jpg . Jezeli bedzie w takim opakowaniu bierz odrazu :) ... @cyborg95 nie tylko hitachi i samsung byly. ja przy swoim slimie orginalnie 250gb mialem Seagate o_O .. "Pomoglem Podziekuj" :)
     
  19. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Czy dysk WD 320gb da sie podpiac pod konsole? Czy jak wgram hddss.bin od 250gb to bedzie dzialac? Testowal juz to ktos? Bo nie widzialem jeszcze hddss.bin pod 320 a moge kupic tanio 320gb.
     
  20. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    jest możliwe, ale dostępne będziesz miał jedynie 250GB
     
  21. krzywo

    krzywo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chełm
    ja mam dysk w slime 60 gb normalnie rozkręcasz dysk i wpinasz w środek. cała filozofia
     
Wczytywanie...

Poleć forum