1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk twardy a ban

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Dymuś, Maj 19, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Witam.
    Kupiłem sobie dysk twardy 120gb, i chcę go sflashować żeby działał na Xboxie 360. Tylko słyszałem, że za to sflashowanie po podłączeniu się na Xbox Live Gold można otrzymać bana. Czy to prawda i czy da się to jakoś uniknąć?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dymuś piles cos ?? Dysku sie nie flas***e tylko naped a jezeli chodzi Ci o ban na dysk to dawniej MS blokowal dysk poprzez bana ale teraz juz nie blokuje i nic Ci sie z dyskiem nie stanie takze smialo mozesz go "sflashowac" :)
     
  4. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    nie rozumiem, bo kupiłem dysk twardy WD1200BEVS, i moge go spokojnie podpiąć i grac bez żadnego flasha? nie rozumiem tego kompletnie !
     
  5. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie pisać jak sie nie znacie,możesz flashować i bana nie wyłapiesz, ja miałem 30 dni golda i nic takiego mnie nie spotkało,podobnie jak z milion innych osób.
     
  6. ChybeQ

    ChybeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    żeby grać w kopie zapasowe musisz mieć zflashowany napęd, nie dysk. nie wiem, co Ci po głowie chodzi .
     
  7. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A może o to żeby używać nie oryginalnego dysku wd ,zamiast kupować oryginalny ?
     
  8. chudi94

    chudi94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    A może to się nie nazywa flashowanie dysku?!
     
  9. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odkad siegam pamiecia, nikt nie dostal bana za zmodyfikowany dysk.
     
  10. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hahahahaha żeś błysnął poczytaj wyżej posty co pisałem ......
    Że też tacy ludzie się rodzą.....
     
  11. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Kupiłem ten dysk po to, żeby zainstalować na nim gry żeby napęd się nie marnował.. To żeby działał normalnie, musze go sflashować ? Czy bez flashowania będzie działał tylko na zapis stanu gry i gry ?
    Czym sie różni sflashowany dysk od nie sflashowanego?
     
  12. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tym że pszeflas***esz go na dysk microsoftu bodajże fujitsu i będzie odczytywał jako oryginał, bez flasha się nie obędzie,służę pomocą jakby co :)
     
  13. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Ze koniecznie musze go przeflashować ? Nie ma możliwości odczytania go np. jak pendrive?
     
  14. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale to jest minuta roboty hddhackr 1.30, programem bootujesz pena, podłączasz dysk pod kompa i heja,wpisujesz komende i dysk gotowy mogę Ci wysłac paczke potrzebną do przeflashowania.
     
  15. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Tylko czym ja ci go podłącze, nie mam złączy SATA, same ATA ;/ dlatego tu tkwi problem, i wolałbym nie ryzykować bo inni może nie dostali bana, ale jak ja dostane to nie wiem..
     
  16. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie odstaniesz bo to działa jak oryginalny dysk ,nie do wykrycia,a możesz to zrobic u kolegi czy sąsiada.
     
  17. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Tylko czym się różni sflashowany od nie sflashowanego ? Ja nie chce uruchamiać żadnych kopii tylko oryginały..
     
  18. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie odczyta Ci niesflshowanego ot co.
     
  19. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Wiesz gdzie można kupić złącze SATA ? Do płyty głównej Gigabyte-K8U, bo nie wiem czy znajomi "dadzą" skorzystać.
     
  20. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wiem czy to się Ci opłaci, naprawdę popytaj,podobno działa na kontrolerze usb.
     
  21. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Nie rozumiem, co działa na kontrolerze USB?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum