1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk Twardy a konsola.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotrdb80, Listopad 18, 2014.

  1. piotrdb80

    piotrdb80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Southampton
    Siemka, chciałbym się tylko upewnić z jednym małym drobiazgiem a mianowicie: Swego czasu miałem konsole xbox 360 slim 4GB z 2010 roku do której dołożyłem dysk 320 GB. Wszystko pięknie śmigało przez parę lat aż tu nagle bum. Zaczęło się od tego, że gdy grałem w jakąś grę (z dysku lub też z płyty) po jakimś czasie stawała ona w miejscu i trzeba było konsolę wyłączyć przyciskiem. Zrobiło się to uciążliwe więc postanowiłem sprawić sobie x360 slim E (4GB - bez dysku). Po jakimś czasie chciałem zobaczyć co tam u starej konsoli ale gdy ją włączyłem to moim oczom ukazał się RLOD :| Kod błędu: 0101. Moje pytanie brzmi czy jej awaria ma jakikolwiek związek z dyskiem? Czy mogę go wrzucić do tej nowej slimki bez obaw o kolejne wydatki? I czy wgl kiedykolwiek któremuś z was konsola padła od HDD? Z góry dzięki za pomoc. ;p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    A przyszło ci do głowy wyjąć dysk i odpalić konsole ;p
     
  4. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    problem raczej dotyczy GPU - trzeba by zrobić reballing u profesjonalisty ze stacją lutowniczą ( na forum znajdziesz ludzi którzy to od lat naprawiają)
     
  5. piotrdb80

    piotrdb80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Southampton
    Zapomniałem dodać, że oczywiście próbowałem włączać konsolę bez dysku i też lipa. Z tego co doczytałem to błąd 0101 oznacza problem z South Bridge a jedyne czego chciałbym się dowiedzieć to czy owe uszkodzenie mógł wywołać dysk twardy?
     
  6. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    South Bridge jest odpowiedzialny m.in. za komunikację z Dyskiem Twardym, ale czy dysk mógłby popsuć SB - teoretycznie mógłby - ale nie sądzę żeby tak się stało... raczej przyczyną było uszkodzenie SB (zimne luty) które to sprowadzały zawieszanie się konsoli
     
  7. piotrdb80

    piotrdb80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Southampton
    Właśnie sobie google'uję i nie mogę znaleźć ani jednego przypadku gdzie to dysk był odpowiedzialny za jakąkolwiek awarię innych podzespołów zarówno w konsolach jak i komputerach. Chyba mogę spokojnie używać tego dysku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum