1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk twardy - awaria ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez KonMan47, Grudzień 21, 2013.

  1. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Mam dysk 120 GB od elite, gdy podłączyłem go pod białą konsole to na tej konsoli wyskoczył błąd jak by rood...
    Gdy dysk został odłączony konsola chodzi dobrze.
    Czy ta konsola jakoś nie odtwarza tego typu dysku czy dysk jest jakoś zawirusowany ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sprawdz dysk na pc czy działa wygląda na uszkodzony.
     
  4. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    no tak, a mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić? bo kiedyś podłączyłem do pc przez jakiś program ale nie wiem dokładnie jak to zrobić...
    napiszesz mi krok po kroku jak to zrobić ?

    a format dysku załatwi sprawe ?
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podłacz do pc zobacz czy go wykrywa.
     
  6. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    no tak ale czy trzeba to jakoś przez kabel czy trzeba odkręcić obudowe ?
    bo jak kiedyś podłączałem to chyba nie wykryło i jak zainstalowałem jakiś program do wyktywania dysków xbox to mi się pokazał w tym programie
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Obudowę rozkręć i normalnie pod SATA podłącz.
     
  8. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    podłączyłem pod sata i nie wykrywa... uruchomiłem ponownie komputer i nic.
    Dałoby jakoś radę zrobić format dysku ?
     
  9. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak chcesz zrobić format jak dysku nie wykrywa? próbowałeś na różnych portach sata? jak tam to prawdobnie dysk uszkodzony.
     
  10. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale u mnie dysk chodził na konsoli (elite), a na tej białej nie chodzi... prawdopodobnie to jest ta pierwsza wersja xboxa.
    Nie wiem co może być...
     
  11. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dysk powinnen działać na każdej konsoli bez problemu w razie formata wpisujesz numer seryjny konsoli.
     
  12. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak nr seryjny ? sorry ale nie wiem o co kaman
     
  13. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pewnie chodzi o S/N na nalepce z obudowy.
     
  14. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    no tak ale jak to zrobić ?
     
  15. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli konsola nie wykrywa Ci dysku to go nie formatniesz, jak na drugiej chodzi to znaczy, że dysk jest OK, a ta pierwsza ma walnięte gniazdo (lub odłączony kabelek w środku) wewnątrz konsoli,
    trza rozkręcać lub szukać magicznych rączek, które za Ciebie to zrobią (polecam opcję 2).
     
  16. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja myślę że ten dysk ma jakiegoś wirusa bo mi się konsola rozwaliła... Gdy konsolę włączałem to chodziło a gdy odpalałem gry z dysku to się pa paru minutach zawieszała i później wychodziły 3 czerwone diody...
    Sprawdziłem na białej konsoli i nie chodziło tylko wyskakiwał jakiś błąd a gniazdo ma dobre bo ta biała konsola miała też dysk tylko ze ten biały.

    Gdy dysk jest jakoś uszkodzony to da radę jakoś go naprawić ?
     
  17. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Jezeli Elitka Ci wykrywa dysk a biala nie to znaczy ze z konsola jest cos nie teges... .

    Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
     
  18. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To dlaczego PC go nie wykrywa?
     
  19. KonMan47

    KonMan47 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    jesli dysk jest uszkodzony to nadaje sie tylko do kosza tak ?
     
  20. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak do kosza. Elite wykrywa ten dysk czy nie?
     
  21. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Panowie, jasno!
    Konsola elite wykrywa dysk, arcade (chyba) nie wykrywa, pc również.
     
Wczytywanie...

Poleć forum