1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk twardy do Arcade

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dkwho13, Luty 26, 2009.

  1. dkwho13

    dkwho13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki problem. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna dysku twardego do Xboksa 360 Arcade. Kupiłem nowego w styczniu i już uznałem, że jednak dysk twardy by się przydał, bo hałas jest duży, a po drugie szkoda mi płacić 10 zł (tak jak dziś w Vobisie) za DVD-DL Verbatima. Mam konsolę Arcade, więc potrzebuje dysku z kieszenią. Nie podoba mi się dysk bez obudowy z samym kabelkiem, bo walory estetyczne cierpą na tym. Po pierwsze na allegro nie ma zbyd dużego wyboru, same dyski bez kieszeni, a z kieszenią też nie wiem czy są to oryginalne dyski Microsoft, czy może dyski komputerowe włożone do kieszeni.

    Sklep 1 - dysk 120GB + kieszeń


    Cena wysoka - 339 zł + 35 zł przesyłka, więc naprawdę muszę wydać prawie 4 stówki za dysk? To bardziej się oplacało od razu kupić Premium, przynajmniej 60 GB dysk by był i kieszeń.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chyba nie myślisz że zakup dysku zmieni wydatki na płyty? Dysk przetrzymuję cała grę ale w trakcie uruchamiania owej gry jest ona weryfikowana z płytą w napędzie później odczytuje już tylko z dysku głównie.

    Nie rozumiem co masz pod pojęciem oryginalnego dysku, MS nie ma swoich dysków pakuję tam znanej marki nie pamiętam jakiej chyba WD a obudowa jest tylko podpisana ich nazwą;). Za dysk 120GB w obudowie niestety trzeba słono płacić według mnie płacić ponad 100zł więcej za kawałek plastiku to śmiech na sali, konsola ma działać a nie wyglądać, no chyba że podniesiesz sobie morale patrząc na konsole i dysk podpięty w obudowie.
     
  4. dkwho13

    dkwho13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tym sensie zaoszczędzi się na płytach, że będę mógł nagrywać na zwykłych płytach Omega za 2 zł, a nie Verbatim za 10 zł. Oszczędność 8 zeta, a wkładam płytę tylko do zgrania na dysk twardy, a potem tylko szybko ją "przeleci" przy starcie ;)

    Nie wiedziałem, że nie ma czegoś takiego jak oryginalny dysk twardy Microsoft, więc dziękuję za informację :) W sumie trochę racja, że 100 zł za kawałek plastiku to jest "lekka" przesada. Choć zastanawiam się czy takie ceny są tylko obecnie, bo ludzie od grudnia wymianiają dyski a propos nowego dashboarda, czy może to wina kursu euro i dolara?
     
  5. galll

    galll Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Człowieku co ty pitolisz, zrób wycieczkę do pierwszego lepszego sklepu z elektroniką i zwróć uwagę na kolor dysku. Czarna obudowa jest z wersji Elite , M$ sprzedaje takie same dyski w standardowym szarym kolorze obudowy, 20 jak i 120.
     
  6. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Do czego zmierzasz? Bo w ogóle Cię nie rozumiem, nikt nie kupi dysku od wersji elite za prawie 600zł za to można mieć X0 Arcade. Kolor dopasowuje się do wersji konsoli czarna nie pasuje do Premium albo Arcade przecież;). Tak jakoś wydaje mi się że lubisz przepłacać.
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    "prawie" nówke 120GB z elita możesz dostać za ~320zł, sam za tyle kupiłem.
    60GB chodzą po 200-250zł.
    Do tego chodzą ploty że microsoft może namierzyć nieoryginalny dysk, bo wgrywa się na ten dysk jakiś pliczek z oryginału, prawdy w tym chyba dużo nie ma, ale i tak polecam Ci kupić oryginał oczywiście nie ze sklepu ;]
     
  8. arturkorzon

    arturkorzon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesli mam obudowe moge sflashowac dysk wiekszy niz 120GB(WD BEVS) a konkretnie 250GB
     
  9. arturkorzon

    arturkorzon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie juz nie wazne znalazlem odp.ze bedzie dzialal ale konsola bedzie go widziala tylko jako 120 , szkoda.
     
  10. smolar

    smolar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiszące kabelki niszczą twoje wrażenia estetyczne ? A gry na Verbatimach nie ruszają ani twoich doznań estetycznych ani moralnych...hmm ciekawy z ciebie element. Jak cię nie stać na nextgena to po co sobie kupiłeś, nie masz na dysk, nie masz na gry, może niedługo napiszesz zapytanie czy jak ogniwa słoneczne z kalkulatora podepniesz pod pada to będziesz musiał nadal baterie kupować.
    A swoją drogą szanujący się serwis o XBOX360 powinien od razu tego typu tematy zamykać.
    Jak mnie nie stać na benzyne to nie kupuję samochodu
    A wy jak jeden mąż uważacie, że okradając MS na lewo i prawo nie robicie nic złego, to MS jest zły bo banuje konsole i BARDZO DOBRZE gdyby nie tacy powiedzmy wprost ZŁODZIEJE to wszystkie dodatki do X'a gry jak i sama konsola byłaby tańsza. Dlaczego na zachodzie mogą być gry tańsze ? Bo tam ich nie kradną, ja kupuję oryginał i z tego oryginału trzeba opłacić ludzi którzy to zrobili a przez was muszę jeszcze za was płacić. PADAKA
     
  11. vlado27

    vlado27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Smolar co Ty pierd....isz? Myślałeś na tym co napisałeś? Przelicz sobie cenę gry na zachodzie do ich zarobków. Prosty przykład 13 miesięcy (12+1) XBL w Wielkiej Brytanii kosztuje 35.99 funta a zarobki najniższe to 7 funtów na godzinę. Czyli prosty przelicznik 7 razy 8 to 56 funtów dniówka. A w Polsce XBL kosztuje 160 zł ( średnia stawka godzinowa to około 8 zł). Czyli 64 zł dniówka. Więc weź się obudź człowieku. Jak zarobki będą takie jak na zachodzie to nikt nie będzie grał na kopiach.
     
  12. jontec

    jontec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najnizsze zarobki to 5.52p/h - to tak dla ścisłości :cool:
    A co do ostatniego zdania --> bedą grac bo taka juz nasza natura (przy czym nie mowie ze to zle)

    Sorry za offtop
     
  13. vlado27

    vlado27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    co nie zmienia faktu, że w UK za jedną dniówkę można kupić abonament XBL, a u nas nie. Jakby w Polsce oryginały kosztowały 40-50 zł ( w dniu premiery) to bym sobie dupy nie zawracał ściąganiem kopii z netu. Niestety tak nigdy nie będzie.
     
  14. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    vlado27 - jest dokładnie tak jak mówisz, a ty smolar zastanów się z tymi kopiami bo w polsce dłuuuugo nie będzie tak jak na zachodzie.

    dkwho13-kup sobie 20GB za 100 - po co ci aż 120gb za cene całego xboxa? a i ceny D-L nie muszą wynosić 10/szt. ;) zamów sobie w hurwowni OMEGA - tam są 2,50zł/szt.
     
  15. roobaq

    roobaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    prolo3

    piszesz o hurt omega z sosnowca ?

    verbatim 6,5 pln a u mnie pod blokiem ta sama 6pln w zwykłym sklepiku
     
  16. vlado27

    vlado27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    ja kupiłem 120 GB dysk za 160 zł z przesyłką do tego kabelki 31 zł z przesyłką i jest gitara
     
  17. wnora1

    wnora1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    W Polsce dużo jest piratów (ogólnie na PC, Xboxa, PS), bo ceny są stanowczo za wysokie jak na nasze zarobki, jeżeli ceny spadnę to na pewno piratów będzie o wiele, wiele mniej jak prawie w ogóle.
     
  18. maciek1422

    maciek1422 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdynia
    Cześć mam takie pytanko. Nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Planuje kupić (dostać na święta ;)) dysk do xbox'a 360 WD BEVS i ostatnio przeglądałem allegro i zobaczyłem taką aukcje ale oryginalnego dysku z kieszenią ale był strasznie drogi ale i tak zobaczyłem. I tam sprzedawca pisał że poleca oryginalne dyski bo w przerobionych komputerowych są problemy z partycją 3 i np. Nie można zainstalować emulatora Xbox'a 1 i że Microsoft może wydać jakąś aktualizacje żeby te dyski nie działały więc chciałem się zapytać czy to prawda ??? Bardzo proszę o odpowiedź.
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    maciek1422
    problemow z dyskami jako tako nie ma
    dyski wd po przerobce po prostu nie posiadaja tej partycji standartowo (jak juz to jest to 2 partycja - ta dla emulator). Trzeba ja dograc recznie
    MS moze wykryc te dyski i je banowac ale moze tez wykryc (wg mnie) wszystkie przerobki, ale na razie tego nie robi (za duza kaske ma z XBL)
     
  20. maciek1422

    maciek1422 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdynia
    A jak na allegro są juz przerobione dyski to mają tę 2 partycję, czy i tak samemu trzeba ją dograć? Czyli nie może być tak że Microsoft wyda aktualizacje i dysk przestanie działać?
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak sa juz przerobione to raczej wystarczy sciagnac update z xbl i powinno dzialac
     
Wczytywanie...

Poleć forum