1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk Twardy - Kilka Pytań

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez konradstw, Maj 29, 2010.

  1. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Hej! Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Xboxa 360, kupiłem zbanowaną konsolkę bez dysku. Teraz mam kasę i planuję zakupić dysk twardy 120Gb, mam do wydania 150zł nie wiem czy w takiej kwocie się zmieszczę? Wgrałem update który ponoć zdejmuję blokadę instalacji gier na HDD, czy jak kupię dysk i podłącze to od razu bez niczego będę mógł instalować gry? Czym się sugerować przy kupowaniu dysku? Gram tylko OFFLINE, dało by się tak zrobić, że nie musiałbym nagrywać gier na płyty tylko z HDD grać i na niego wgrywać? Mógłbym wszystkie patche i aktualizacje wgrywać przez USB?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    patche mozna przez pendrive , tak mozna prostu z dysku grac , za 150zl na allegro masz oryginalny dysk microsoftu 120gb wystraczy podlaczyc
     
  4. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Hmm ale muszę każdą grę zrzucać na płytkę i instalować na dysku czy mogę jakoś odrazu na dysk konsoli przez jakiś kabel albo przez pendrive?
     
  5. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
  6. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeżeli nie masz konsoli spachowanej by odpalała homebrew to nie uda Ci się grać w gry mając je tylko przerzucone na dysk :> przy graniu na nie spachowanej konsoli musisz mieć nośnik z grą w czytniku bez tego ani rusz...
     
  7. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Wrzucanie gier z kompa na konsolę to tylko jak masz JTAG tak to tylko przez konsolę i pamiętaj bez JTAG musi być płyta w napędzie konsoli!
     
  8. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    kup na allegro dysk WD 250GB z serii BEVS/BEVT a w 3 minuty przerobisz go na dysk xbox-owy
     
  9. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Zamowilem juz 120gb orginalny od M$ czyli i tak gry bede musial na plytki wypalac ale jak je zainstaluje to sie beda szybciej wczytywac i naped nie bedzie sie meczyl? Przez pena bede mogl wgrywac update, patche i DLC?
     
  10. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Po instalacji gry szybciej się wczytują, nie ma problemów z teksturami( zawsze są na miejscu), napęd jest nieużywany więc i X360 cichszy.
    Patche można wgrać za pomocą pendrive ,ale nie skopiujesz ich na dysk. Pendrive będzie musiał być podłączony!
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dlc także nie odpalisz
     
  12. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Czyli wgl nie będę mógł DLC grać? czy da sie jakos sciagnac i zapisac na pena zeby dalo sie pograc?
     
  13. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tylko jak masz JTAG
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli zakupisz na xbox live w innym wypadku nie.
     
  15. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam chce wymienić dysk w swoim xboxsie na 500gb zastanawiałem się przez chwile nad samsungiem ale odradzono mi ten pomysł z powodu większej awaryjności i poboru prądu więc padło na Seagate 500gb mam parę pytań:

    1. Pamięć Cache 8 czy 16 MB ?

    2. Prędkość obrotowa 5400 czy 7200 ?

    Zastanawiam się czy dla konsoli ma to jakieś większe znaczenie prędkość odczytu gier będzie pewnie niezauważalna a i jeszcze jedno SATA czy SATA II ? z góry dzięki za ewentualne zainteresowanie tematem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum