1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk twardy - pytania i problemy

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez donDeMoN, Sierpień 25, 2009.

  1. donDeMoN

    donDeMoN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem na allegro dysk twardy 20gb. Wg. sprzedawcy jest oryginalny i nowy...

    http://allegro.pl/item716554440_nowy_oryginalny_dysk_20_gb_xbox_360_kompletny.html

    Pierwsza sprawa to pytanie czy można jakoś zwolnić przestrzeń systemową żeby można było jedną gre więcej zaistalować? Mam jaspera, w którym system z aktualizacją jest na tej wewnętrznej pamięci.

    Drugie pytanie: ile dyski 20gb mają wolnej przestrzeni? Pytam się, bo mój ma 13,9gb - co wydaje się przesadą żeby reszte(ok.6,1gb) przeznaczono na system.

    Trzecia sprawa: na dysk wgrałem dwie gry. Najpierw FIFE09 i bez problemu mogłem grać. Ale gdy jeszcze zainstalowałem BioShock to okazało się, że jest problem z doczytywaniem sie danych z gry. Tzn. co pare sekund gry w BioShock mam sytuacje, że ekran się "zamraża" - tekstury i muzyka się doczytują z widocznymi przeskokami. Pierwsze co przyszło mi do głowy to, że mam po prostu walnięty/lipny dysk - bo chyba tylko to może być problemem?

    Co jeszcze zauważyłem to jak najeżdżam w menu zaraz po odpaleniu konsoli na ikone z ustawieniami konsoli gdzie poniżej wyświetla się informacja o wolnej przestrzeni na dysku to chwile trwa zanim to się pojawia. A może to normalne? :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ten dysk jest po prostu wolny, do tego stary zrób na nim format. Jeśli był robiony to polecam nowy dysk tym razem większy. To jest prawidłowy rozmiar dysku
     
  4. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    koles co ty gadasz te 13,9gb jest dlatego ze te 6 gb zajmuje emulacja od pierwszego xboxa i radze nie formatuj dysku przez kompa bo moj kumpel tak zrobil i zpiepszyl dysk
     
  5. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City

    Dziwne foramtowanie przez pc ? MOze zrobil to poprzez

    Moj komputer -> dysk -> wlasciwosci -> formatuj ?

    Co do dysku to zrob format ale przez konsole nie musisz go rozkręcać, mozesz jeszcze wyczyscic pamięc cache , powinno cos dac .
     
  6. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no sa takie asy co rozkrecaja dysk i formatuja nie ta partycje i dupa po dysku a formatowanie nic nieda sprawdz sobie na innych forach jest duzo takich tematow i masz napisane co dzie poco naco jest zajeta ta pamiec
     
  7. donDeMoN

    donDeMoN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Format dysku robiłem zaraz jak go odebrałem. Miał jeszcze chyba chińską nazwę w tytule...

    Bardzo możliwe, że tak jak piszesz dysk jest za wolny. Testowałem już go na Red Faction to na końcowym filmiku nie było słychać dialogów. Ale tak poza tym nie było żadnych problemów.

    W BioShock za to była masakra z zatrzymującym się co kilka sekund obrazem i podobnie "sfreezowanym" dźwiękiem czekającym na doczytanie reszty danych.

    Wrzuce jeszcze żeby przetestować Fallouta 3, bo tam jak pamiętam sporo danych sie doczytuje w trakcie gry.
     
  8. sebool12

    sebool12 Guest

    Mała poprawka, jeżeli piszą, że dysk ma np 20gb to i tak go nie ma np. dla porównania, mój dysk(w komp) ma wpisane niby 250gb, tak naprawdę ma 233gb. To samo jest z dyskiem od x-a, założę się, że nie ma więcej niż 17gb ;]
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ma dokładnie 13,9 wiec miec nie będzie tyle ma partycje i nie da sie jej zwiekszyc
     
  10. game_maniac123

    game_maniac123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam następujące pytanie:
    Czy można do x-pudla włożyć większy dysk niż 120 gb? np 500 GB z pieca?

    Z góry dzięki :)
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mozna i nie mozna. musi byc do wd bevs i 2,5 cala (a takich nie ma 500GB)
    dla systemu widoczne bedzie max 113 GB
     
  12. sffk

    sffk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ten drugi zakupił jeden z użytkowników naszego forum i po mojej rozmowie z nim sprawdził i dysk jest orginalny.Mówie o dysku z elite
     
  14. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ja kupilem dysk u tego uzytkownika ( http://allegro.pl/item786807070_oryginalny_dysk_120gb_xbox360_kompletny_elite.html)
    W srodku siedzi Fujitsu , wiec raczej orginalny jest. ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum