1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk USB kilka partycji / PS3 Media server

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez seweryn789, Luty 13, 2011.

  1. seweryn789

    seweryn789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Posiadam dysk USB 500gb i chce go podpiąć pod X'a zeby sciągać na niego demka itp..
    Dysk ma zawalone około 400gb(partycja NTFS) i nie chciałbym tych danych stracić..
    Wydzieliłem 16gb partycję sformatowałem w fat32..
    Jeśli sformatuje go do pracy z X'em to dane z partycji NTFS sie nie posypią ?
    Czy można przygotować dysk do pracy z X'em z posiomu PC ? Wrzucić jakieś pliczki czy coś ?


    Druga sprawa to film z napisami..
    Jak ? ? ?
    Próbowałem z Windows Media Center, ale z marnym skutkiem.. (napisy były na PC, a na X'ie niee..)
    Podobno PS3 Media server jest dobre, ale nie znajduje mi X'a, anie X nie znajduje PS3 Media server..
    Zależy mi również na jakości..

    Xbox slim 4gb, Windows 7...

    HELP ME !
    walcze z napisami od 3 dni :)


    EDIT:
    X'a mam od grudnia, konta miałem wcześciej założone na stronce..
    chciałem zobaczyć jak działa gold, założyłem konto na konsoli i pisze, ze jest FREE..
    Jak przetestować gold'a ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    formatując dysk tracisz wszystkie dane znajdujące się
    nie, nic się nie posypie
     
  4. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Napisy w divx to całkiem łatwo w TVersity + ffdshow. W win XP to banał w Vista/7 trochę kombinacji ale nie wiele.
    Przypuszczalnie PS3 Media server działa analogicznie :) pewnie ten sam powód niepowodzenia.

    Jakby co to moge opisać jak to zrobić z TVersity.
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    PS3 Server może ci nie działac bo masz pewnie włączonego firewalla na kompie
    Ja gdy mam właczonego to mi też nie wykrywa
     
  6. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    @up
    wtedy się dodaje wyjątek do firewalla, ale to podstawy i oczywiste
     
  7. seweryn789

    seweryn789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, zapora jest wyłączona...
    Nie mam pojęcia w czym problem..

    Słyszałem plote, że TVeristy muli i gubi jakość..

    Jakieś sugestie co z tym PS3 Media Server ?
    Próbował ktoś z dodatkiem do WMC ? gdzieś czytałem, ale nie moglem znalesc szczegółów

    No to w końcu przygotowanie dysku pod X'a formatuje all czy tylko partycję fat ?
     
  8. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    TVersity muli bardziej i gubi jakość jeśli tak ustawisz, tzn ustawisz transkodowanie. Chyba nawet domyślnie jest włączone. Transkodowanie polega na tym, że materiał jest w locie konwertowany do innego formatu - a to obciąża mocno pc. Za to materiał transkodowany jest do formatu który na pewno xbox odtworzy (WMV) więc można oglądac film zakodowany kodekiem którego sam xbox z np pendrive by nie dał rady odtworzyć. Kolejna sprawa to, ze video przekodowane jest lżejsze (kosztem jakości) więc można w ten sposób uniknąć 'przycinania' filmu, co się szczególnie przydaje przy połączeniu o słabej przepustowości (wifi b/g).
    Jeśli masz mocne PC i szybką siec (kabel lub wifi n) to najlepiej wyłączyć transkodowanie, albo ustawić, żeby transkodował tylko kiedy konieczne (jest taka opcja), tzn tylko formaty których bez transkodowania xbox by nie odtworzył, jak rmvb na przykład.

    A co do problemów z napisami to napisz na jakim systemie próbujesz.
     
  9. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    jeżeli chcesz napisy w filmie to polecam program VirtualDub wgrywa napisy do filmu bardzo dobry program jak nie używałem PS3 Media Server to zawsze wgrywałem sobie napisy do filmu
     
  10. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    @up
    lekko bez sensu bo:
    1) bardzo czasochłonne - film trzeba przekompresować
    2) duża strata na jakości filmu - powtórna kompresja skompresowanego materiału
     
  11. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    1. Odpalasz program i zamiast patrzeć jak program pracuje to można pograć na konsoli.
    2. Ja zawsze ściągam filmy DVDRip lub BDRip i jakoś nie zauważyłem spadku jakości po wgraniu napisów
     
  12. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    A ja to bym chciał film oglądać, od razu jak mnie najdzie ochota, a nie czekać na coś itp idt., jak mam czekać to lepiej do kina iść:)
    Spadek jakości musi być i musi być spory, skoro nie widzisz to 'good for you'
     
  13. seweryn789

    seweryn789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ma ktoś podpięte dysk USB pod X'a na 16gb partycji, najlepiej na slimce ?
    mógłby ktoś podrzucić te wszystkie ukryte pliczki jakie X wrzuca przygotowując dysk pod siebie ?
    Chciałbym sprawdzić czy wtedy moj X zobaczy dysk..

    bo nie mam gdzie wrzucic tych 400 gb danych, a nie chce ich stracic dlatego chciałbym jakoś wykombinować to 16 gb pod X'a :)


    PS: Przegladarka internetowa w X'ie przez WMC to mit ?
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    PS: Przegladarka internetowa w X'ie przez WMC to mit ?

    nie mit al wielki shit uzywanie tego to pomylka
     
  15. seweryn789

    seweryn789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A możesz podesłać mi taką przeglądarkę pod slimke i win7 ? ;>

    I jak z tym dyskiem ? (czyt. wyżej )
     
Wczytywanie...

Poleć forum