1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk w konsoli nie pokazuje realnej pojemności.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gzyho, Sierpień 8, 2013.

  1. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem zainstalowane na dysku kilka gier lecz zdecydowałem się je usunąć. Zrobiłem to przez program Modio na komputerze. Lecz po włożeniu dysku z powrotem do mojego xboxa, jego pojemność nie zmieniła się ale plików nie ma dysku. Jak temu zaradzić wyłączając opcję sformatowania dysku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    formatowanie dysku pomoże, ale uważaj na profil i save. Zawsze usuwaj dane z dysku przez konsole, ominiesz takie jaja, tym bardziej jak twoja konsola nie jest zmodyfikowana.
     
  4. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam przeróbkę RGH2.0. Czy jak sformatuję dysk to wystarczy później, że wrzucę z powrotem swój folder z FreeStyle Dashboard oraz plik launch.ini i będzie działać przeróbka?
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A dysk jaki. pod USB zewnętrzny czy wewnętrzny w kieszeni konsoli?
     
  6. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    w FSD, w konfiguracji, 1-sza zakładka od góry, a potem w niej na samym dole masz takie co jak 3 opcje resetów. Zrób każdą z nich po kolei i zobacz czy pojemnośc wróci do normy. Jeśli nie to będę pisał dalej co robić.
     
  8. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wykonałem te trzy opcje resetów i pojemność nadal błędna.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie pozostaje nic innego jak format dysku, ale spod menu konsoli, jednak przed tą operacją 3 rzeczy do zachowania.
    1 Profile, w tym celu najlepiej przenieść na pendrive (niestety menu oryginalne xboksa nie pozwala kopiować profili a jedynie przenosić) w tym celu użyj pendriva sformatowanego w systemie Fat32, włóż do konosli i w konfiguracji , dyski przydziel mu dajmy na to ze 2GB na pamięć pod Xboksa, po tej czynności wejdz w konfiguracji w dyski, najedz na ten wenwetrzny dysk, potem PROFILE, i przenieś zawartość na inną pamięć czyli pendrive. Jesli chcesz przenieśc inne rzeczy niż tylko profile przenieś co tam Chcesz.
    2 Zachowanie katalogu FSD na dysku oraz własnie pliku launch.ini, oczywiście wszystko wrzuć np luzem na pendrive ( o ile miejsca ci starczy)

    Po pewnym i kompletnym zachowaniu/ przeniesieniu danych na np Pendrive sformatuj dysk z poziomu menu konsoli, Po tych operacjach pozostaje wszystko przywrócić na hdd, oraz przenieść z powrotem Profil/profile i reszte
     
  10. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak sytuacja u mnie wygląda tak, że nie mogę wyjść do oryginalnego dashboard'a. Gdy klikam przycisk guide a następnie wchodzę w ustawienia systemu pyta się mnie czy chcę zakończyć sejsę po czym ląduję z powrotem we FreeStyle Dash'u.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bo nie trzymasz rb

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. gzyho

    gzyho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki wielkie za pomoc.

    Po formacie i przerzuceniu plików z FSD i launch.ini wyskakuje mi komunikat przy botowaniu BŁĄD F3. Zawiesił się FSD 3.

    Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim ...TigraTeam
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    :-( pozostaje wgrać nowe i świeże FSD. Hmmm kto wie może to one było przyczyna wcześniejszego złego pokazywania pojemności. Ale cóż, po kolei trzeba eliminować możliwe usterki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum