1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk w xboxie - kilka pytań.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ramirez007, Marzec 7, 2010.

  1. ramirez007

    ramirez007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dysk w xboxie - kilka pytań + pytanie dot. wejścia HDMI - nie ma odpowiedzi nadal.

    Kolejna seria pytań:

    1. Jakie są realne korzyści z posiadania dysku w Xboxie?
    2. Czy jeśli konsola nie ma dysku, to nie możliwe jest granie na 'kopiach zapasowych gier' czy mimo to wszystko śmiga, ale płyta z grą musi być za każdym razem wkładana do napędu?
    3. Czy Xbox 360 bez dysku jest w stanie emulować gry zadedykowane na swojego poprzednika - Xbox'a?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hrd

    hrd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Konsola chodzi ciszej, instalujesz gry
    2. Tak
    3. Nie wiem
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    1. Cisza i dłuzsza żywotność lasera :)
    2. Można grać na kopiach czy masz HDD czy nie, przy instalacji gier na HDD płyta musi być w napędzie :)
    3. Nie można, musisz mieć oryginalny HDD
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. Mniej się grzeje, jest cichszy
    2.Płyta musi być w napędzie (chyba że masz xbr), piraty ruszą bez dysku
    3.Nie. Musi być dysk, a na nim emulator.
     
  6. ramirez007

    ramirez007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli mogę się pokusić o stwierdzenie, że jeśli nie mam dysku to jest większe prawdopodobieństwo ROD'a, czy raczej nie? Z tejże racji, że gry odpalane są w kółko na napędzie?

    Dobrze, że czyta piraty... uffff!

    Jeszcze jedno, coby nie robić nowego tematu:

    Wejście HDMI - jakie są 'namacalne' różnice pomiędzy graniem na zwykłym euro złączu, a graniem z HDMI? ( mam telewizor zarówno z wejściem HDMI jak i eurozłączem )
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    HDMI to przesył cyfrowy, więc dużo lepsza jakość i przeniesie obraz full hd i dźwięk wielokanałowy.
     
  8. ramirez007

    ramirez007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A teraz kontrowersyjne pytanie, uwaga:

    Co lepsze:

    1. Xbox 360, z dyskiem 20gb, ale bez wejścia HDMI
    2. Xbox 360, bez dysku, ale z wejściem HDMI

    Co jest lepsze, dla potencjalnego gracza - a n.p co dla Was, graczy, którzy przypuszczam trochę już z X'em przeżyli, hm? :)

    Pytanie zrodziło się przez to, że obserwując liczne aukcje na allegro z Xbox'ami do ceny 600-500zł zawsze zdarzają się właśnie takie oferty, jak te zawarte w punkcie pierwszym i drugim.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wg mnie do 600zł lepiej kupić używane Arcade Jasper albo nawet i NOWY Arcade za 670zł a potem z biegiem czasu kupić sobie dysk

    Wersje bez HDMI były bardzo awaryjne
     
  10. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak dla mnie to nie jest kontrowersyjne pytanie...

    Oczywiście, że konsole z wejściem HDMI
     
Wczytywanie...

Poleć forum