1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk wd 320 error 0x0816

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez afc97, Grudzień 19, 2014.

  1. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Chciałem przerobić dysk 320gb spowrotem żeby działał normalnie w komputerze, a więc dałem restore firmware, ale już po fakcie zorientowałem się, że jeszcze później przerabialem dysk 500gb, wiec undo.bin zostało z niego i go wgrałem do 320gb. Teraz jak chce albo przerobić do xboxa lub przerobić do pc juz z dobrym plikiem undo.bin wyskakuje mi błąd podany w tytule. To znaczy, że już z dyskiem mogę się pożegnać czy jest jakaś metoda jeszcze na to?
    Bardzo proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Dysk jest widoczny w biosie oraz pod windą? jako jaki model?
     
  4. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli winda to w sensie windows to nie widzi, w biosie widzi, ale tylko jest zaznaczony nr gdzie i nic nie pisze, ani modelu ani nic, po prostu puste
     
  5. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie no jasne, że nie, wyluzuj.

    Ściągnij sobie Gparted live i nagraj na USB. Odpal w kompie z USB i będziesz miał dostęp do wszystkich partycji na każdym dysku, nawet tym trochę po*********m którego winda nie widzi ;)

    Następnie usuń z niego partycje i zrestartuj, tym razem wejdź w Windows i już go powinien widzieć.
     
  7. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gparted tez robiłem właśnie ale nie wiedziałem jak się za to zabrać. Ktora to ma być wersja?
     
  8. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Najlepiej najnowsza

    Kiedyś dostałem dysk tak skopany, że nawet pod gparted nie działał ale na live usb był jeszcze program Drive Secure Erase tool. Trwało to ze 2h ale dysk wstał a ja zainkasowałem pół litra ;)
     
  9. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gparted tez go nie widzi
     
  10. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To skasuj dziada eraserem
     
  11. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mozesz mi wytlumaczyc jak ?
     
  12. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  13. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    trochę tu jest zaawansowany angielski, mógłby s mi w skrócie opisać co mam zrobić ?
     
  16. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  17. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdy robię mhdd wyskakuje cannot get disk parameters
     
  18. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jakieś inne pomysły ?
     
  19. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wygląda na to, że firmware dysku został nieodwracalnie uszkodzony, nie wiem czy da się go wgrać jakimś programatorem ale na pewno w serwisie.
     
  20. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Obawiam się że tylko pc3000 Cię uratuje. Droga zabawa, jednak wiem że jeden serwis zajmujący się recoverem danych w krakowie to ma. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum