1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk WD nie działa pod RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wladek96, Luty 11, 2013.

  1. wladek96

    wladek96 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam.
    zakupiłem taki oto dysk http://http://allegro.pl/reset-krk-dysk-zewnetrzne-wd-elements-500gb-usb3-0-i3015215616.html
    i mam problem z dostosowaniem go do xboxa.. wiem ze trzeba go sformatowac, czy wpływ na to ma usb 3.0? czy xbox nie jest kompatybilny z tym dyskiem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lachema

    lachema Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    opisz problem dokładnie bo z wiadomości wiele nie wynika.
     
  4. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    musisz sformatowac dysk w kompie jako fat32 bo pewnie standardowo jest NTFS
    mozesz sformatowac spod windowsa lub uzyc programu np EASEUS Partition Master
     
  5. wladek96

    wladek96 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki ze dopiero teraz odpisuje ale wczoraj juz nie wchodziłem na forum.
    Problem polega na tym iż sformatowany odpowiednio dysk metoda FAT32 działa pod windowsem ale pod xboxem z RGH juz nie, xbox wcale go nie znajduje. Próbowałem juz formatowac róznymi programami jednak nic to nie daje. Może ten dysk nie jest kompatybilny z "iksem"?
     
  6. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    to dysk WD to kto wie ;)
    a na serio, to nie ma mozliwości że dysk nie pasi konsoli. zwłaszcza przerobiony.
    jezeli dostosujesz dysk z poziomu NXE jest tak samo?
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    sformatuj go programem fat32format.exe (szukaj na chomiku) i musi być widoczny w file manager w fsd3. Na dysku jest tylko 1 partycja ?
     
  8. play2001

    play2001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam identyczny dysk i wszystko działa no i wszystkie dyski usb 3.0 są wstecz kompatybilne
     
  9. FajnaLala

    FajnaLala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Środa Wlkp.
    Koledzy miałem podobny problem. Formatowałem wszystkim co się dało i nic. Pomógł program - Acronis wd true image. Inne też formatowały na fat32 ale dysk nie był widziany pod x'em.
     
  10. wladek96

    wladek96 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Wielkie wszystkim za pomoc... Podrzuciłem dysk do faceta który mi przerabiał, on też miał jakiś problem ale własnie zadzwonił ze mi to zrobił.
    Zrobiił tym samym programem co FajnaLala
     
  11. FajnaLala

    FajnaLala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Środa Wlkp.
    Kolego bo to ja ci tą konsole przerabiałem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum